Home / archiefcentraal / merel blankvoort tweede van overijssel

merel blankvoort tweede van overijssel

Merel Blankvoort uit Hoonhorst wist afgelopen zaterdag 11 augustus met haar 11-jarige B-pony Snowy bij de Overijsselse kampioenschappen in Ambt-Delden de titel reservekampioen dressuur te behalen.

Merel is 10 jaar en komt uit voor de Heuvelruitertjes uit Luttenberg. Dit was de tweede keer dat Merel met haar pony Snowy via de lokale kringkampioenschappen gekwalificeerd was voor de Overijsselse kampioenschappen. Vorig jaar ging het vanwege de weersomstandigheden niet door.

Merels dressuurproeven gingen erg goed. Ze behaalde 198 punten en 189 punten. Met een gemiddelde van 193,5 punten wist ze beslag te leggen op de tweede plaats en veroverde zo de titel reservekampioen in de klasse B dressuur.

Merels oudere broer Martijn (14) was eveneens gekwalificeerd voor de Overijsselse kampioenschappen. Hij wist met zijn 4-jarige D-pony Donette Calando goed mee te komen en eindigde zowel met springen en dressuur in de middenmoot. Een goede prestatie omdat Martijn Calando zelf heeft beleerd, en nog maar sinds enkele maanden op de wedstrijden uitkomt.

Lees ook

FC Ommen probleemloos langs BSVV

OMMEN – Een nadere kennismaking met BSVV werd de lokale voetballiefhebber onthouden. Geen toeschouwers bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.