marienberg wint laatste duel voor competitiestart

Mariënberg heeft haar laatste oefen/bekerwedstrijd winnend weten af te sluiten. Thuis op het eigen vertrouwde Westepark werd simpel gewonnen met 3-0 van DES Nijverdal dat vooral in de eerste helft weinig tegenstand bood.

Trainer Mark Wagt vertelde voorafgaande aan het duel dat hij nog twijfelde over drie posities. De jonge en ambitieuze trainer kon sowieso niet starten in zijn gewenste basiself. Onder andere spits Rolf Hofsink liet het duel met de Nijverdallers noodgedwongen met een hamstringblessure aan zich voorbij gaan.

Na vier minuten veerde het thuispubliek al op. Michael Zweers was de laatste schakel in een goed lopende aanval en schoot beheerst de openingstreffer tegen de touwen. De eerste twintig minuten dicteerde de roodzwarten het spel, hierna herpakte DES zich en stoomde op naar het doel van Chris Regeling zonder echt gevaarlijk te worden.

Niek Noeverman verdubbelde na dik half uur voetballen de score. Hij rondde halfliggend maar wel doeltreffend af (2-0). Terwijl iedereen dacht aan de warme thee in de kleedkamer bedacht middenvelder Ruud Buitenhuis zich geen moment toen hij bijna 25 meter voor de vijandelijke linie alle ruimte kreeg. Hij legde aan met zijn rechterbeen en het bekeken, harde maar wel houdbare schot verdween achter de vertwijfelend graaiende keeper van onze gasten en noteerde 3-0 op het scorebord.

Na rust golfde het spel een beetje op en neer. DES kreeg enkele goede kansen maar steeds stond Chris Regeling op de juiste plek. Hij krijgt ook de voorkeur boven Thijs Altena bij afwezigheid van beoogd eerste doelman Jelle Brinks die tot aan de winterstop nog rondhuist in de lappenmand.

Na een korte voorbereiding wacht komende zondag het ‘echte’ werk. De Westerparkbewoners reizen af naar sportpark ‘De Verbinding’ in Stadshagen (Zwolle) voor hun seizoensouverture en waar CSV’28 de opponent zal zijn. Wagt en zijn (technische) staf hebben nog enkele trainingen om de juiste mix in het team te vinden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.