marienberg verliest tweede bekerwedstrijd

Mariënberg verloor dinsdagavond 21 augustus de tweede bekerwedstrijd met 1-2. De roodzwarten maakten het zich voornamelijk in de beginfase van de 2e bekerwedstrijd tegen Juventa ’12 onnodig moeilijk. De ploeg van trainer Mark Wagt begon vrij onrustig aan het duel in Wierden tegen de nieuwe fusieclub die is ontstaan uit de voetbalverenigingen SV Omhoog en WVV Wierden.

Al na vier minuten keek men tegen een achterstand aan. Keeper Thijs Altena bracht zijn verdediging in de problemen door een bal niet goed te verwerken. Han Bouwhuis bracht vervolgens de aanvaller van Juventa’12 ten val binnen de zestien en de scheidsrechter van dienst wees resoluut naar de

11-meter stip. De strafschop werd feilloos binnengeschoten. Hierna grossierde bijna het hele elftal in verkeerde passes, foute balaanname’s en onsamenhangend spel. Pas na dik twintig minuten kwam de rust terug in het elftal en konden de Westerparkbewoners enige vorm van progressie tonen.

Han Bouwhuis rondde een aanval knap af, hij kapte zich vrij vlak voor de vijandelijke zestien en zijn droge schuiver was de doelman van de fusieclub te machtig, 1-1.

Jammer genoeg moest vlak voor de theepauze voorstopper Erik Huibers geblesseerd het veld verlaten, een aderlating. Mark Wagt is toch al niet te benijden qua vervelende blessuregevallen.

Spits Rolf Hofsink viel vorige week al uit met een vervelende hamstringblessure, het is vooralsnog onduidelijk of hij de start van de competitie haalt.

Eerste keeper, Jelle Brinks, en oud-aanvoerder/middenvelder Martijn v/d Hoeven halen de seizoensouverture sowieso niet. Martijn, al meer als een jaar uit de running wegens een knieblessure, kreeg onlangs vervelend nieuws na een second opinion. Hij kan voetballen op eerste elftal niveau vergeten, een zure appel voor Mariënberg maar vooral voor de ervaren en robuuste centrale ‘spielmacher’ die ook dit seizoen weer nodig zal worden gemist.

Keeper Brinks kan pas weer in de winterstop speelminuten maken. Het leek de goede kant op te gaan met zijn herstel na zijn kuitbeen breuk. Echter is de breuk onvoldoende hersteld en mag de jonge Stenendijker de eerste drie maanden geen trainingsarbeid verrichten.

Na rust kwam Juventa’12 wederom op voorsprong. Een speler van de thuisclub kon frank en vrij de

2-1 tegen de touwen koppen. Het spel golfde een beetje op en neer. Een vrije trap in de 70e minuut van Ruud Buitenhuis belandde in het doel, 2-2 dacht men in het veld. Maar de indirect gegeven vrije trap werd niet beroerd door een Juventa-speler en dus terecht afgekeurd.

Mariënberg deed zichzelf te kort in Wierden, een slecht en onrustig begin in beide helften was hiervan mede de oorzaak. Die fouten moeten nog uit het spel van de Mariënbergers.

Komende zaterdag speelt Mariënberg thuis op het eigen Westerpark de 3e bekerwedstrijd. Dan is DES uit Nijverdal de tegenstander. Aftrap: 14.30 uur.

Opstelling: Thijs Altena, Ruud Woelderink, Erik Huibers (43. Arjan Peters), Marcel Bolks, Kris Noeverman(59. Roy Botter), Micheal Zweers, Han Bouwhuis, Theo de Lange, Niek Noeverman

(52. Wilco Wittenberg), Ruud Buitenhuis, Jorian Willems.

(AD)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.