marienberg trapt af tegen csv 28

Komende zaterdag reist Mariënberg af naar sportpark De Verbinding waar de Christelijke Sportvereniging (CSV’28) onze gastheer zal zijn. Net als de roodzwarten kende ook CSV’28 een wisselvallige voorbereiding, misschien eentje waar je niet veel touwen aan vast kunt knopen.

De jonge en nieuwe ambitieuze trainer, Mark Wagt, heeft getracht in de korte voorbereiding zijn ideale basiselftal samen te stellen. Hij moest dat doen in de wetenschap dat hij vooralsnog enkele spelbepalende spelers noodgewongen moet missen, onder meer wegens blessures. Sommigen voor een langere periode (doelman Jelle Brinks, verwachting winterstop), ons goudhaantje (Rolf Hofsink, hopelijk niet zo lang) en bijvoorbeeld Arjan Bolks en Appie Peters aangezien ze de hand- en voetbalschoenen aan de wilgen hebben gehangen of lager zijn gaan voetballen. Bovendien kan hij een streep zitten door middenvelder Martijn v/d Hoeven die hoogstwaarschijnlijk een terugkeer op het oude niveau uit zijn hoofd kan zetten, jammer genoeg.

Gelukkig kan Wagt putten uit enkele spelers die hun kans willen grijpen, jonge voetballers die normaal gesproken in het tweede acteren en nu een hoofdrol in het eerste wel zien zitten. Maar ook het talentvolle A1-elftal is wellicht een (kweek)vijver waaruit de oefenmeester dit seizoen nog zijn vruchten kan plukken. In enkele oefen-en bekerwedstrijden hebben die jonge gasten al laten merken aan de poort van het vlaggeschip te rammelen. Chris Regeling is bij afwezigheid van Brinks eerste keus onder de lat bij de Westerparkbewoners, hij won de strijd van Thijs Altena die in het reserve-elftal zal gaan keepen.

Zaterdag om half drie weten wij aan welke tien andere basisspelers naast Regeling trainer Mark Wagt zijn vertrouwen zal geven. Maar wie er ook zal staan aan de aftrap om half drie in Stadshagen, er zal 100% inzet geeist worden door Wagt en zijn technische- en medische staf. CSV’28 is een oude bekende: al jarenlang speelt Mariënberg tegen de oranjehemden uit Zwolle.

Het duel staat onder leiding van de heer R. van den Bosch en om half drie rolt de eerste bal op sportpark ‘De Verbinding’ in de snel groeiende stadswijk Stadshagen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.