Home / archiefcentraal / laatste in serie ommer orgelconcerten

laatste in serie ommer orgelconcerten

Matthias Havinga geeft op 13 augustus een orgelconcert in Het Baken in Ommen. In de laatste van de serie Ommer Orgelconcerten vervangt hij Gijs van Schoonhoven.

Matthias Havinga studeerde orgel aan het Conservatorium van Amsterdam, waar hij summa cum laude afstudeerde als Master of Music. Tevens voltooide hij de studie piano, en de studie kerkmuziek

Matthias won prijzen op verschillende internationale orgelconcoursen, waaronder de eerste prijs op de Third Kotka International Organ Competition in Finland, 2009. Hij concerteerde in binnen- en buitenland en maakte talloze radio-opnamen voor KRO, IKON en NCRV.

Matthias is veelgevraagd als solist en begeleider bij koren en orkesten. Hij speelde met het Koninklijk Concertgebouw Orkest en soleerde onder meer in het Amsterdams Concertgebouw en de Philharmonie te Haarlem.

Matthias is organist-titulaire van het driemanuaals Bätz-orgel uit 1830 in de Ronde Lutherse Kerk, Amsterdam. Als dirigent-organist is hij verbonden aan de Lutherse Augustanakerk te Amsterdam.

Het Baken bevindt zich aan Trompstraat 2 Ommen. Het concert begint om 20.00 uur.

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.