kunstwerk van 250 basisschoolleerlingen

Onder leiding van Corine Aalvanger, Frank Meijerink en Eric Schutte hebben leerlingen van verschillende basisscholen uit Ommen en Lemele deelgenomen aan een gezamenlijk kunstproject.

In de atelierruimtes in Besthmen waren dit voorjaar zo’n 250 leerlingen te gast. Onder de naam Community Art is er door hen een kunstwerk gemaakt. Uitgangspunt van het werk is een oriëntatie op de (leef)omgeving en de tijd. Er is een verwerking gemaakt van iets uit het verleden (dat er niet meer is). Ook is het heden gevangen door middel van fotografie en is er onderzoek gedaan naar de omgeving en met een accent op de suggestie van ruimte (landschap van de toekomst?).

Het werk van de leerlingen onderling is samengevoegd tot een groepswerkstuk dat inmiddels weer deel uitmaakt van een nog groter geheel, namelijk een totaalkunstwerk waaraan dus verschillende scholen hebben meegewerkt. De deelnemende scholen zijn Het Palet, de Sint Bernardusschool, de Johan Seckel en de Ichthus.

Leerlingen die mee hebben gedaan aan het project, worden uitgenodigd om samen met hun familie het kunstwerk te bekijken op zaterdag 25 augustus van 11.00 tot 13.00 uur. Het werk zal de hele zaterdag en de zondag nog te bezichtigen zijn tijdens de Open Ateliers in het Vechtdal van 11.00 tot 17.00 in het atelier ZwARTe Grond, Hammerweg 59B, 7731 AJ Ommen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.