kunst en kids gouden formule

De derde Bissinghdag – met het thema Kunst en Kids – kan de boeken in als een groot succes. Onder een stralende zon smelten beide thema’s samen tot één mooie formule.

Op de Markt was veel vermaak voor de kinderen, met bijvoorbeeld optredens van animatieteams van een aantal Vechtdalcampings. Ook hadden commissieleden Leonie Rensink en Danielle Weitkamp gezorgd voor meer creatieve activiteiten en dat viel in de smaak. Opvallend was de drukte in de vroege uren. Met name de kinderbraderie was zo groot dat het sein ‘vol’ op het 11 aprilplein werd gegeven en op de Markt verder werd gebouwd. Wellicht als gevolg van de hoge temperaturen die voor de middag werden voorspeld. Maar als om een uur of vier burgemeester Marc-Jan Ahne de Kunstkoepel onthult en de ballonnen het luchtruim kiezen staat het toch weer helemaal vol.

Op het Kerkplein was het de kunst die de boventoon voerde. Daar kwam de drukte iets later op gang. Commissieleden Hester Jans en Thea Dijkema verzamelden een kleine 25 kunstenaars die met veel enthousiasme werkten aan én vertelden over hun kunst. En ook hier een kwinkslag naar de kinderen die poseerden of zelf de pottenbakkersplaat draaiende hielden. Veel bekijks kreeg de Wereld van Klei. Het bestuur van de Ommer Bissingh en commissieleden kijken terug op een in meerdere opzichten stralende dag.

De Ommer Bissingh gaat 8 augustus verder met het Hanzefestival. Dit is een nieuw concept, dat wederom een mooie dag op zal leveren.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.