korfbal een dynamische sport voor jong en oud

Acht spelers, vier jongens en vier meisjes: korfbal is de enige gemengde balsport in de wereld.

Jongens en meisjes spelen samen in een team. Het samenspel is mogelijk aangezien iedereen een tegenstander heeft van hetzelfde geslacht. De dames en de heren spelen niet tegen, maar naast elkaar, in een opstelling van twee dames en twee heren per vak. Tijdens een wedstrijd hebben spelers in principe een vaste tegenstander, maar je mag de ander van hetzelfde geslacht ook verdedigen.

Door het voortdurend hinderen van de tegenstander kan het maken van doelpunten en het vlot doorspelen van de bal verhinderd worden. Naast de strijd tussen de twee ploegen komt er ook een persoonlijke krachtmeting tot uiting tussen de tegenstanders, wat het korfbalspel bijzonder aantrekkelijk maakt.

Het korfbalveld wordt in twee vakken verdeeld, namelijk een aanvalsvak en een verdedigingsvak. Iedereen moet tijdens het spel in het eigen vak blijven. Na twee doelpunten (of na een bepaalde tijd) wordt er van vak en van functie gewisseld, de aanvallers worden verdedigers en de verdedigers worden aanvallers. Na de rust wordt er van korf gewisseld.

De bewegingsvrijheid met de bal is erg beperkt bij korfbal. Lopen en dribbelen met de bal zijn verboden, waardoor de spelers en de speelsters verplicht worden tot samenspel. Samenspelen is dan ook de enige mogelijkheid om een aanval op te bouwen en om doelkansen te creëren. Korfbal is een dynamische sport. Een korfbalspeler moet snel kunnen starten, lopen, plotseling stoppen, wenden, springen en bukken. Dit vergt veel uithoudingsvermogen, kracht, snelheid, coördinatie en lenigheid.

Het doel van het korfbalspel is zo vaak mogelijk scoren in de korf van de tegenpartij. Het maken van een doelpunt gebeurt door de bal van boven naar beneden door de korf te spelen.

Kv d’Ommerdieck

Op 25 mei 1978 is korf¬bal¬vereniging d’O¬mmerdieck opgericht. Het is een kleine, maar erg gezellige vereniging met verschillende jeugd- en seniorenteams. Naast het korfballen houdt de vereniging ook veel andere leuke activiteiten. Lijkt korfbal je een leuke sport, kom dan gerust en keer gratis mee trainen. Vanaf 4 jaar kunnen spelers al bij d’Ommerdieck terecht. In de wintermaanden wordt korfbal in de sporthal gespeeld, de overige maanden staan de korfballers buiten op het veld.

Zaterdag 1 september houdt de vereniging samen met SV Nieuwleusen een open dag. Er worden leuke activiteiten gehouden, en het is mogelijk om kennis te maken met korfbal.

www.kvommerdieck.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.