komende week beestenboel op spelweekveld

Al voor de 37e keer zullen op maandag 27 augustus ongeveer driehonderd kinderen van 4 tot 12 jaar en meer dan zeventig personen leiding beginnen aan een week vol bouw- en speelpret. ’s Ochtends om 10.00 uur zullen de kinderen worden ingedeeld in groepen, waarna er gestart wordt met de bouw van de boerderijen. ’s Middags zal er een roulatieprogramma zijn met verschillende spellen.

Op dinsdag wordt er ’s ochtends weer verder gebouwd worden aan het boerendorp, waarna er ’s middags door alle groepen wordt gestreden om de eer in een heuse zeskamp. Op woensdag staat zoals altijd weer het traditionele broodjes bakken op het programma. De kinderen kunnen dan ’s middags allemaal even bijkomen, om ’s avonds weer vol enthousiasme een feestje te komen vieren op de boerenmarkt.

Net als andere jaren zijn de ouders, verzorgers, opa’s en oma’s, buren en andere vrienden om 19:00 van harte uitgenodigd om de boerderijen te komen bekijken en deel te nemen aan allerlei activiteiten. Er kan worden geschminkt, gesprongen op het springkussen en men kan een gokje wagen in de loterij, waarvan de opbrengst ten goede komt aan de spelweek. Ook de kwartjesmarkt ontbreekt deze avond niet, zodat de kinderen weer in de gelegenheid zijn om een klein zakcentje te verdienen.

Op donderdagochtend zal de laatste hand gelegd worden aan het dorp en ’s middags worden de kinderen verwacht in het Ommerbos. Voor de kinderen ouder dan 10 is er ook dit jaar op donderdag weer een verrassingstocht. Vrijdagochtend gaan de kinderen weer met zijn allen richting het centrum van Ommen voor een speurtocht. En dan is het einde van de week helaas alweer in zicht. Dankzij een donatie van de F.E. Baron Mulertstichting zal de week afgesloten worden met een theatershow. Om 15:00 uur zal er dan helaas definitief afscheid genomen moeten worden van het boerendorp met een groot vreugdevuur.

Week- en dagkaarten zijn elke ochtend te koop aan de kassa van de spelweek. Op zaterdag 25 augustus is er echter nog de mogelijkheid om weekkaarten in de voorverkoop te kopen tussen 12.30 en 14.30 uur bij de muziekkoepel op de markt. De weekkaarten kosten dan 13 euro in plaats van 15 euro. Dagkaarten kunnen alleen aan de kassa gekocht worden voor 4 euro per dag. De organisatie is nog op zoek naar meer Rode Leiding. Geïnteresseerden kunnen op maandag 27 augustus om 9:00 naar Punt komen. Kijk voor meer informatie over het leiding zijn en andere praktische zaken op de website www.spelweek-ommen.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.