Home / archiefcentraal / hippisch nieuwleusen bestaat 40 jaar

hippisch nieuwleusen bestaat 40 jaar

Nu, veertig jaar later, is het voor zowel de ponyclub als de rijvereniging, samen Hippisch Nieuwleusen, tijd voor een feestje. “We vieren niet alleen het ons veertigjarig bestaan, maar ook de officiële opening van onze nieuwe accommodatie”, aldus Freddy van de Kolk, voorzitter van de landelijke rijverenging.

Erik de Boer, voorzitter van de ponyclub en lid van de rijvereniging, vertelt: “Vorig jaar liep het een deel van ons concours nog in de soep na een hevige regenbui. De bodem was er zo slecht aan toe dat we enkele springrubrieken moesten aflassen, gezien het gevaar op blessures en de veiligheid van de paarden en de ruiters. Met onze nieuwe accommodatie zal een dergelijke regenbui geen probleem zijn. Het is altijd moeilijk een juiste bodem te vinden, de ene is te nat, de andere te droog, weer een anders is te zwaar of zelfs te los. De all-weather bodem van onze nieuwe bak is altijd goed berijdbaar. Zo zouden we in de toekomst ook eens de wat grotere wedstrijden naar Nieuwleusen kunnen trekken.”

Hippisch Nieuwleusen is de paardensportvereniging van Nieuwleusen. Van jong tot oud, van beginnende tot vergevorderde paardensportbeoefenaar, van professionele tot recreatieve sporters en van spring- of dressuurruiter, iedereen is welkom. De vereniging telt zo’n honderd leden, zestig leden zijn aangesloten bij de landelijke rijvereniging en veertig bij de ponyclub. Elke woensdagavond kunnen de ponyruiters hun kunsten bijspijkeren in de accommodatie aan de Bosmansweg in hartje Nieuwleusen, en donderdagavond is het de buurt aan de paarden.

In die veertig jaar zijn er heel wat successen geboekt door de vereniging. Hoogtepunten hierin vinden we terug in 1984, het jaar waarin het achttal Overijssels kampioen werd. In 2005 werd de rijvereniging Overijssels kampioen en plaatste zich voor de Nederlandse kampioenschappen in Ermelo. Daar zette zij haar goede prestaties voort en eindigde op een vijfde plek. Vier jaar later mocht het viertal zich als eerste opstellen in Luttenberg, wederom op de Overijsselse kampioenschappen. Ook zijn er in die veertig jaar goede resultaten behaald zowel bij de pony’s als bij de paarden individueel, door onder andere Marcel de Boer, Karl Jan de Boer, Gerbrand van Beesten, Annet Willems, Janine ten Kate, Jori Klein en Maik de Vries. “Eigenlijk zouden we hier alle namen van de leden neer moeten zetten, want ieder lid draagt haar of zijn steentje bij tot wat Hippisch Nieuwleusen nu is.”

Zaterdag 25 augustus is het groot feest aan de Bosmansweg. Hippisch Nieuwleusen heeft haar best gedaan een gevarieerd programma in elkaar te zetten om haar 40-jarige jubileum en de opening van haar nieuwe accommodatie te vieren. Tussen 14.00 tot 18.00 uur zijn er verschillende clinics in de verschillende takken van de paardensport te zien. Sjak Laarakkers en Vai Bruntink nemen de dressuur op hun rekening met een clinic en een kür op muziek. Er wordt een tuigpaardenshow gegeven door de leden van Vereniging Tuigpaardrijders Nederland en Henk Hammers komt laten zien hoe je tuigpaarden kunt trainen. Voor het springen zullen leden van de ponyclub hun pony’s zadelen, samen met de ruiters van het masterspringen zullen zij teams vormen en de strijd tegen elkaar aan gaan en het masterspringen zal de dag afsluiten. “Iedereen is welkom, om er samen met ons één groot feest van te maken”, aldus hippisch Nieuwleusen.

Voor het volledige programma: www.hippischnieuwleusen.nl

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.