herdenking bij indie monument in dalfsen

De jaarlijkse herdenking bij het Indie-monument op de algemene begraafplaats aan de Ruitenborghstraat in Dalfsen vindt zaterdagmiddag 1 september weer plaats. De vier militairen uit Dalfsen en de vier militairen uit Nieuwleusen die hun leven hebben gegeven tijdens hun uitzending naar Nederlands-Indië in de jaren 1945-1950 worden dan herdacht.

De plechtigheid begint om 14.00 uur en in grote lijnen ziet het programma er als volgt uit: Na opening door de voorzitter is er de vlaggenceremonie, gevolgd door 1 minuut stilte en het blazen van de Taptoe.

Hierna is kranslegging ondermeer door nabestaanden van de gesneuvelden en anderen en volgen toespraken van wethouder Goldsteen en evt. anderen. Als afsluiting volgt een defile langs het monument waarbij bloemen gelegd kunnen worden.

Voor hen die moeilijk kunnen staan zijn stoelen aanwezig. De plechtigheid duurt ongeveer 30 tot 40 minuten. Na afloop is er koffie en de gelegenheid om na te praten in het Pluspunt, gelegen naast de apotheek aan het Pleijendal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.