help met verwijderen veroorzakers hooikoorts

Ambrosia staat wereldwijd bekend als een van de belangrijkste veroorzakers van hooikoorts. Bovendien is Ambrosia in andere Europese landen, waaronder Duitsland, uitgegroeid tot een schadelijk onkruid in akkerbouwteelten. Daar veroorzaakt Ambrosia slechtere oogsten in onder andere de aardappelen- en vollegrondsgroententeelten. Dit kan ook in Nederland gaan gebeuren. Vorig jaar werd Ambrosia voor het eerst in een akker gevonden. Het betrof een zware besmette akkerrand in Noord-Brabant.

Op dit moment komt Ambrosia nog niet massaal voor in Nederland, maar dit kan wel gebeuren als we niets doen. Door de plant op de juiste manier te verwijderen kun je helpen voorkomen dat Ambrosia uitgroeit tot veroorzaker van extra hooikoortsklachten en een schadelijk onkruid.

De NVWA (Nederlandse Voedsel en Waren Autoriteit) heeft een gratis iPhone app (de Ambrosia Melder) laten ontwikkelen. Met deze app kun je Ambrosia goed herkennen en waarnemingen direct melden. Jouw waarnemingen zijn erg waardevol. Hiermee kan de ontwikkeling van Ambrosia in Nederland gevolgd worden. Heb je geen iPhone of iPad, dan kun je jouw waarnemingen ook melden via www.ambrosiavrij.nu of www.waarneming.nl. Op www.ambrosiavrij.nu is ook een YouTube filmpje te vinden met informatie.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het NVWA Klantcontactcentrum via de website www.nvwa.nl of (0800)-0488.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.