hardenberg heeft meeste regionale nieuwssites

De gemeente Hardenberg heeft de meeste regionale nieuwswebsites van Nederland. Dat blijkt uit een onderzoek van het Stimuleringsfonds voor de Pers, met medewerking van Nu.nl naar het aantal online regionale nieuwsproducenten per gemeente.

Alleen nieuwssites die eigen nieuws brengen zijn meegeteld, dus niet websites die alleen maar berichten van anderen overnemen. Het gaat om sites van grote uitgeverijen als Wegener en HDC, regionale omroepen en onafhankelijke nieuwswebsites als Vechtdal Centraal.

Hardenbergers kunnen kiezen uit maar liefst vijftien verschillende regionale nieuwswebsites. In Ommen zijn negen websites beschikbaar, en in Dalfsen twaalf. Ter vergelijking: voor Den Haag zijn veertien regionale nieuwssites, in de gemeente Utrecht negen, en in Amsterdam bestaan maar zes regionale sites.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.