Home / archiefcentraal / fotoboek maken op de pc vrijwilligers gevraagd

fotoboek maken op de pc vrijwilligers gevraagd

Misschien maak je foto’s met je mobieltje, tablet of digitale fototoestel. Hoe leuk is het niet om hiervan een fotoboek te maken met de computer en dit aan anderen te laten zien. En… ben jij dan degene die dit aan senioren zou willen leren?

Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen is op zoek naar de jonge generatie Dalfsenaren (tussen 20 en 40 jaar), die op vrijwillige basis senioren stap voor stap zouden willen leren een fotoboek te maken op de computer.

Er zal gewerkt worden in kleine groepjes van vier personen, zodat de senioren veel aandacht krijgen en hun vragen over het programma kunnen stellen. De sfeer bij seniorencursussen is altijd gemoedelijk en gezellig. De cursussen kunnen zowel overdag als ’s avonds gegeven worden. Er wordt gedacht aan een cursus van vier lessen van twee uur en eventueel een vijfde les om de gemaakte fotoboeken met elkaar te bekijken onder genot van een hapje en drankje. Zo’n afsluitingsles is voor beide partijen erg boeiend: verhalen en kennis uitwisselen tussen jong en oud.

Op deze manier wil Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen jong en oud met elkaar in verbinding brengen. Ouderen kunnen van jongeren leren, maar uiteraard ook andersom. Van de vrijwilliger wordt verwacht dat hij/zij met geduld de ouderen kan benaderen en goed kan luisteren. Landstede biedt een reiskostenvergoeding.

Belangstellenden kunnen contact opnemen met Landstede Welzijn Ouderen Dalfsen, Pleijendal 89, 7721 DW Dalfsen, 0529-434570.

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.