Home / archiefcentraal / ellen is in de zomer een held

ellen is in de zomer een held

Al vijf jaar gaat Ellen (21) niet op vakantie in de zomer. De pabostudente maakt namelijk deel uit van het recreatieteam van de kindercamping de Beerze Bulten. En dat is niet een paar simpele danspasjes voordoen aan de kinderen. Nee, Ellen staat op drukke dagen zo’n vier keer per dag op het podium als Beerza de Fee. In de zomer speelt zij in musicals.

Elk jaar wordt speciaal voor de Beerze Bulten een musical geschreven en gecomponeerd. In totaal zijn er nu veertien musicals. Ellen vertelt: “De ene week spelen we de nieuwe musical, de week erna een oude. Die afwisseling maakt het heel leuk. Donderdag is de musicaldag, en op andere dagen doen we meeleeftheater, een broadwayshow en de een parade.”

Meespelen in een musical van de Beerze Bulten doe je niet zomaar. “Ik mocht op auditie komen, nadat ik gesolliciteerd had. Je moet laten zien dat je kunt zingen en dansen.” De eerste jaren speelde Ellen het konijn Bultje, de centrale figuur van de camping. Tegenwoordig speelt ze Beerza de Fee. “Samen met Aart Schroefdraad zijn dat de belangrijkste karakters, zij komen in elke musical voor. Het zijn echt de helden van de kinderen.”

Bij elke show zijn zo’n driehonderd toeschouwers. Dus als Ellen door het park loopt, wordt ze vaak gegroet. “Kinderen noemen me vaak Beerza. Soms lijk ik net een BN’er hier! Af en toe houden we ook handtekeningenavonden, dan zitten we op het sportveld en mogen de kinderen een handtekening komen halen. Dat vinden ze helemaal geweldig.”

Het theaterteam bestaat uit acht mensen. “Je werkt heel intensief samen, dus je wordt een heel hecht team. Mijn collega’s zijn echt mijn vrienden geworden.” Toen Ellen na een half jaar stopte met haar opleiding, waren het haar collega’s die haar aanraadden om de pabo te gaan doen. “Ze vonden dat ik zo goed ben met de kinderen. Het past bij mij. En het is ook heel handig. Als ik een kostuum wil meenemen naar de klas, dan trek ik hier een rek leeg.”

Zingend en dansend staat Ellen dagelijks voor een groot publiek. Dan gaat er ook wel eens iets mis. “Laatst had ik ‘s middags theaterworkshops gegeven aan de kinderen, en daardoor was ik mijn stem kwijtgeraakt. Moest ik ‘s avonds een liedje uit Belle en het Beest zingen… Dat ging helemaal niet goed. En er gaat ook wel eens iets mis met onze zendertjes of het geluid. Ach, dat hoort erbij.”

Ellen en haar collega’s hebben tijdens een repetitieweekend al veel kunnen brainstormen over leuke shows. Ook tijdens het vakantieseizoen mogen ze veel zelf bedenken. Zo is er binnenkort een All you need is love-show. “Hoe we dat gaan invullen, weten we nog niet precies. Maar het is zo leuk om ‘s avonds met z’n alleen ideeën te bedenken. Soms moeten we zelfs een paar uur van tevoren nog een show in elkaar zetten. Als mensen dat eens zouden weten”, zegt ze lachend.

Beste recreatieteam

Het recreatieteam waar Ellen deel van uitmaakt, is in de race voor de titel ‘Beste recreatieteam’. Deze wedstrijd wordt georganiseerd door Kampeer en Caravan Kampioen van de ANWB. Stemmen kan door een e-mail te sturen naar kck@anwb.nl.

Bijzondere zomerbaantjes

Heb jij ook een bijzondere of niet-alledaage zomerbaan, en zou je daar wel eens meer over willen vertellen? Stuur dan een mailtje naar redactie@vechtdalcentraal.nl, en wie weet sta jij binnenkort in de krant.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.