Home / archiefcentraal / doelpuntrijk tempelmantoernooi

doelpuntrijk tempelmantoernooi

Sponsor Aannemersbedrijf Tempelman is al meer dan 100 jaar een begrip in Nieuwleusen en verre omgeving. Marcel Tempelman heeft zelf gevoetbald bij S.V. Nieuwleusen, draait nog maandelijks clubhuisdienst bij de vereniging en Vader Ton is al sinds de oprichting lid van de club. Ook heeft hij jaren in het 1e elftal en lagere senioren gespeeld. Beide heren waren op vakantie maar werden vertegenwoordigd door familielid Jan Roffel.

Voor de tweede maal in de geschiedenis van dit toernooi kwamen alle deelnemers uit in de 2e klasse van het zaterdagvoetbal. Scheidsrechters waren dit jaar Maurice Paarhuis, Heine Drenth en Jan Willem Wildeboer.

Op dinsdag 7 augustus, de 1e dag, vielen er maar liefst vijftien doelpunten. Behalve de thuisclub scoorden de zaterdag 2e klassers er lustig op los. ASC ’62 trakteerde S.V. Nieuwleusen op een 1-5 nederlaag. Stefan Holsappel, Floris Meerveld (2x) Chiel Pasman en Matthijs van Gelder scoorden voor de Dalfsenaren. Voor S.V. Nieuwleusen scoorde Tom Odink. Supporters willen natuurlijk direct een winnend team zien, maar trainer Hans Roeland en zijn kaderleden willen in deze fase van de oefenperiode alle spelers laten voetballen.

Op het andere kunstgrasveld maakten OZC en Olympia ‘ 28 er een waar doelpuntenfestijn van. De Ommenaren trokken met 5-4 aan het langste eind. Voor OZC scoorden Nicky van Rijn (3x) Bram van Rijn en Nick Hekman. Bij Olympia ’28 uit Hasselt waren Kjelt Bonhof (2x) Casper Wursten en Michel Klink de doelpuntenmakers.

Op zaterdag werd er eveneens flink gescoord. ASC ‘62 won met 4-1 van OZC. Doelpuntenmakers voor ASC ’62 waren Piet de Jong (3x) en Arjan Stokvis. Voor OZC Ommen scoorde Frank Merjenburgh.

S,V. Nieuwleusen dacht de overwinning tegen Olympia ’28 in de knip te hebben, maar kwam bedrogen uit: eindstand 3-4 voor Olympia ’28. S.V. Nieuwleusen kwam met 3-1 voor door doelpunten van Erik Mostert, Erik Dekens en Jeroen Elzinga. Olympia ‘ 28 kwam echter terug in de wedstrijd en haalde de overwinning binnen. Kjelt Bonhof (2x) Michel Klink en Thiemen Jansen scoorden.

Omdat ook doelpunten een punt opleverden – maximaal drie per wedstrijd –, had een en ander tot gevolg dat ASC ’62 met twaalf punten als winnaar eindigde, gevolgd door Olympia ’28 met 10 punten. OZC Ommen volgde met acht punten, terwijl gastheer Nieuwleusen als laatste eindigde in de eindrangschikking, met zes punten.

Organisator Joop Koerhuis kan weer terug zien op een prima verlopen toernooi.

Lees ook

Sportclub Lemele laat rode lantaarn achter in Rijssen

RIJSSEN – Op de Koerbelt in Rijssen mocht sportclub Lemele de nare afdronk van de …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.