dedemsvaarter raakt rijbewijs kwijt in enschede

Een 34-jarige man uit Dedemsvaart raakte zaterdagnacht 18 augustus zijn rijbewijs kwijt, nadat hij verschillende verkeersovertredingen had begaan.

Omstreeks 04.00 uur zagen surveillerende agenten een auto rijden op de Getfertsingel. De auto viel op omdat er geen verlichting werd gevoerd. De bestuurder van de auto stak de kruising met de Burg. M. van Veenlaan over en vervolgde zijn weg met hoge snelheid. Daarop zetten de agenten de achtervolging in.

De auto reed met hoge snelheid de Slijpsteen in, stak zonder te remmen de Haaksbergerstraat over en reed de Veldkampstraat in. Bij de kruising met de Blekerstraat reed de automobilist een hekwerk omver. Vervolgens sprongen zowel de bestuurder als de bijrijder uit de auto en renden weg.

De bijrijder, een 32-jarige man (woonplaats onbekend), kon al snel door één van de agenten worden aangehouden. Even later werd ook de bestuurder, een 34-jarige man uit Dedemsvaart, aangehouden op de Blekerstraat. De bestuurder bleek onder invloed van alcohol achter het stuur te hebben gezeten, de ademanalyse wees 0,70 promille uit. Zijn rijbewijs is ingevorderd vanwege het gevaarlijke rijgedrag. Proces-verbaal wordt opgemaakt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.