de bus of de buurtbus

Onlangs berichtten wij over buslijn 162, die vanaf 20 december via Lemelerveld naar Dalfsen zal rijden (in plaats van Ommen). Jos Jansen uit Dalfsen stuurde ons daarover het volgende:

Onlangs las u in de media dat Raalte en Lemelerveld een sterk verbeterd openbaar vervoer krijgt met Dalfsen. Volgens het bericht van PvdA Dalfsen ‘wordt in de nieuwe dienstregeling van Syntus een rechtstreekse busverbinding van Lemelerveld naar Dalfsen, met aansluiting op de treinverbinding naar Zwolle opgenomen. (…) De bereikbaarheid van het dorp Dalfsen heeft voor relatief veel (met name oudere) inwoners een belangrijke functie vanwege verschillende sociale voorzieningen.’

Maar er komt helemaal geen rechtstreekse busverbinding tussen Lemelerveld en Dalfsen, want deze bus (lijn 162) rijdt maar tot station Dalfsen! Voor de wat ouderen onder ons is het zo’n 20 minuten lopen (inclusief twee gevaarlijke oversteken) van het station naar het centrum van Dalfsen. Het zou dus logisch zijn als lijn 162 tot ‘bushalte Gemeentehuis’ rijdt en van hieruit weer richting Lemelerveld. Maar dit is schijnbaar niet mogelijk.

Wel kan men verder reizen met de buurtbus, het zogenaamde ‘Dalfser lokaaltje’, dat gaat rijden tussen Dalfsen, Nieuwleusen en Oudleusen. Mensen die naar het dorp Dalfsen willen, kunnen overstappen in deze buurtbus.

Deze buurtbusjes werken echter niet met een OV-chipkaart, maar kost een kaartje 1,50 euro, ongeacht de lengte van de reis. Zo krijg je de vreemde situatie dat men voor een ritje van station naar dorp Dalfsen 1,50 euro moet betalen, ongeveer net zo veel als van Lemelerveld naar het station! Als het voor Syntus niet mogelijk is om dorp Dalfsen aan te doen, zou het dan geen logische gedachte zijn dat lijndienst 162 wordt opgeheven en de buurtbus ook gaat rijden naar Lemelerveld en Raalte? Goedkoper voor Syntus én voor de reiziger!

Jos Jansen, Dalfsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.