Home / archiefcentraal / dalfsen heeft betere seizoenen gekend

dalfsen heeft betere seizoenen gekend

“Dalfsen heeft beter seizoenen gekend voor toerisme”, zegt wethouder Evert Goldsteen. “Het seizoen is natuurlijk nog niet afgelopen, maar dit zijn de eerste indrukken.” Volgens hem zijn er twee oorzaken. “Door de crisis wordt er laat of niet geboekt, toeristen wachten tot recreatieondernemers kortingen aanbieden. En daarbij hebben we een slecht voorseizoen gehad, de zomer kwam laat op gang.”

De gemeente heeft het idee dat er ‘meer bootjes door de Vecht varen, de vaarroute lijkt door meer mensen ontdekt’. Toch is er niet veel verschil met vorig jaar. “In de passantenhaven is het wel iets drukker, dat komt omdat de boten nu niet meer langs de kade liggen.”

De wethouder vindt het in de markt zetten van het Vechtdal belangrijk, en wil daar meer aandacht aan besteden. Wat betreft Dalfsen worden de komende tijd wat plannen uitgevoerd. Zo is zijn de werkzaamheden voor landschapspark Vechtvliet gestart, en is de Stokte aanbesteed. “Daar komt een fietspad en een pontje en voor december wordt een uitkijktoren geplaatst. Dat zijn accenten voor het buitengebied die goed zijn voor de eigen inwoners, maar ook voor bezoekers.”

Lees ook

Politie heeft winkeldief in Dalfsen na achtervolging te pakken

DALFSEN – In Dalfsen is een winkeldief dinsdagmiddag al snel in zijn kraag gevat. Bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.