Home / archiefcentraal / column scheele een bijzondere wandeling

column scheele een bijzondere wandeling

De laatste echte werkdag. Met Klaas Oldenkamp en zijn OOG loop ik van het station naar het centrum. We gaan nauwgezet na welke belemmeringen er zijn voor gehandicapten op deze route. Want op de tekentafel kun je veel verzinnen, maar de echte deskundigen helpen je echt. En de praktijk is altijd anders

dan de leer.

Aan het begin van de wandeling is het al raak. Er zijn handige blindentegels gelegd, maar dat werkt niet als er een kar boven is geparkeerd. Op de hele route wijst Klaas ons op onhandige stoepranden, onvoldoende markeringen. Al met al genoeg materiaal waar we ons voordeel mee kunnen doen bij de komende herinrichting van de Stationsweg.

In het centrum zijn er ook genoeg aandachtspunten. Wat mij opvalt is dat veel zaken zonder veel gedoe wel op te lossen zijn. Je moet het alleen weten. We besluiten ter plekke om een volgende wandeling te

plannen waarvoor ook de handelsvereniging uitgenodigd wordt. Zo kunnen wij dan meteen sommige problemen oplossen.

Een andere bijzondere wandeling was over de Ommer Bissingh. Deze keer gewijd aan kinderen en aan kunst. Ik sta elke keer weer positief verbaasd hoe onze kunstenaars er steeds weer een feestje voor iedereen van weten te maken. En de komende weken blijft de Bissingh. Ik zie uit naar de Hanzedag van de handelsvereniging komende woensdag.

Maar niet alleen Ommen kent zijn reuring. Ook in de kernen is men volop actief. Mijn tweede bijzondere wandeling was, zoals elk jaar, op de Oud Hollandse markt in Lemele. Ook daar hebben ze hun zaken prima voor elkaar. Dat begint al met vrijwiliigers die helpen bij het parkeren. De kerk is open. Een pianist en een organist spelen ‘Alle Menschen werden Bruder’.

Zo voelt het ook in Lemele. Het is heel druk en vooral heel gezellig. Shantymuziek en oude ambachten. Zo kom ik langs een touwslager. Leuk om te zien hoe dat nu in zijn werk gaat, vooral omdat we binnenkort het oude touwslagerhuisje in Ommen gerestaureerd hebben. Bijzondere kaassoorten; heeft u wel eens boerenkoolkaas gehad? Bijzondere mosterdsoorten. Er was geen Sallandse, dus nam ik een potje Twentse mee. De Speelbieb is open, je kunt oude boeken tegen een zacht prijsje meenemen. Een

paar thrillers rijker vertrek ik weer naar Ommen. Mijn thrillers gaan mee op vakantie; ik wens u ook hele fijne weken toe!

Ko Scheele,

wethouder gemeente Ommen

k.scheele@ommen.nl

Lees ook

Inloopuurtje ChristenUnie Ommen

OMMEN – Voor de fractie van de ChristenUnie Ommen is het weer mogelijk om inloopuurtjes …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.