column lagas een goed glas jus dorange…

In mijn stukje “de week van….” kon u al lezen, dat ik het zo fijn vond om de afgelopen week eens wat meer tijd te hebben voor een aantal goede gesprekken. Niet constant op mijn horloge kijken, omdat de volgende afspraak al weer drukt, maar eens even de ruimte geven aan het verhaal achter de mens.

Ik maak mij tegenwoordig vaak zorgen over het gebrek aan goede gesprekken. Met mijn kinderen had ik al oeverloze discussies over msn-en. Een enkel regeltje laat niet horen of zien hoe het is bedoeld. De tekst komt rauw binnen zonder de nuance van de toon van de stem of een eventuele lach.

Als ik terugkijk naar deze discussies waren de msn gesprekjes nog kinderspel vergeleken met de korte zinnetjes die ons tegenwoordig via Twitter tegemoet komen. Gedwongen door het beperkt aantal tekens spuien sommige mensen wel heel veel narigheid, die absoluut niet op dit medium thuis hoort. Vaak vraag ik mij af waarom de betreffende personen niet even de telefoon pakken om een afspraak te maken voor een goed gesprek.

Twitter is leuk om te zien wat mensen zoal doen of om de aandacht te vragen voor leuke activiteiten. Ik word blij van berichtjes over onze geweldige recreatiebedrijven. Wat ze allemaal organiseren en van die leuke afscheids-tweets van tevreden klanten. Ik retweet graag alle initiatieven van bedrijven in Ommen en het Vechtdal, die zo geweldig hun best doen om in deze moeilijke tijden hun hoofd boven water te houden. Voor hun bedrijf en voor hun hardwerkende personeel.

Ik word verdrietig van de steken onder de gordel die mensen, heel heldhaftig, via Twitter de lucht in slingeren. Jammer dat een sociaal medium dat zo veel vrolijkheid kan brengen, zo gebruikt wordt. Misschien hebben deze mensen te weinig tijd ingeruimd om af en toe eens een goed gesprek aan te gaan. Of begin de dag dan eens met een glaasje jus d’orange in plaats van een glas azijn.

Ilona Lagas

Wethouder

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.