Home / archiefcentraal / column ilona lagas het is even wennen

column ilona lagas het is even wennen

De vakantie zit er voor mij weer op. Vorige week begon het al weer te kriebelen. Stiekem mijn mail gelezen en een lijstje gemaakt met zaken die ik als eerste op wil pakken.

Kortom ik was uitgerust en had er weer zin in. Toch begon ik vanochtend moeizaam. Ook al word ik altijd rond half zeven wakker, de wekker is toch meedogenloos! Komt mede omdat ik zo nodig de hele sluitingsceremonie van de Olympische Spelen wilde zien.

Wat een prachtig schouwspel. Het leukste vond ik trouwens de opkomst van al die sporters. Daar waar tijdens de opening ieder land netjes achter de vlag het stadion kwam binnen lopen, dartelden de sporters bij de sluiting bijna over elkaar heen het terrein op. Zo moet het eigenlijk altijd en overal zijn. Strijd geleverd, gewonnen of verloren, maar daarna samen weer feest vieren.

Het was ook goed om onze hockey mannen zo uitgelaten te zien. Fijn dat ze zichtbaar blij zijn met hun zilveren plak. Wat zou het mooi zijn als het in het dagelijkse leven ook zo kon gaan. Na geleverde strijd de handen ineen slaan en er iets moois van maken. Als zo veel sporters dat met elkaar kunnen, dan moet het in kleiner verband toch ook lukken.

Ik denk daarbij aan gezinnen, families, collega’s, buren, politici, weggebruikers en nog veel meer situaties waar strijd geleverd wordt, maar het feestje ver te zoeken is. Zou het niet mooi zijn om bij de eerste de beste gelegenheid die kans te pakken en net als bij het sluiten van die prachtige sportweken in Londen de pijn, het verlies en alle strijd te vergeten en vergeven en hand in hand het feest te gaan vieren dat “leven” heet. Hat zal heus wel even wennen zijn , maar we hebben net weer kunnen zien dat het kan. Succes!

Ilona Lagas

Lees ook

VVD wil einde aan overlast op Vechtdallijn

OMMEN – Intimidatie, spugen, geweld en ander ongewenst gedrag. Al jaren is het schering en …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.