clara feyoena heem valt in de prijzen

Zorgcentrum Clara Feyoena Heem in Hardenberg, behorend tot de Saxenburgh Groep, is woensdag 1 augustus blij verrast met een cheque van vakbond CNV voor het organiseren van zomeractiviteiten voor haar bewoners. Activiteitenbegeleidster Riet van der Sluis reageerde op de prijsvraag van de vakbond en gaf aan hoe zij en haar collega’s met beperkte middelen er toch in slaagden een echte vakantiesfeer in het zorgcentrum te creëren.

“In de zomerperiode is er een minimale personele bezetting, maar de zorg blijft maximaal. Je wilt wel iets leuks doen voor je cliënten. Wat kun je als medewerker in deze periode met beperkte middelen dan voor hen doen.” Dat was de oproep van het CNV aan werkers in de verpleeghuis-, verzorgingshuis- en thuiszorgsector. Achterliggende gedachte is de aandacht voor kwaliteitsbevordering die is afgesproken in de nieuwe CAO VVT. “We willen deze zomer een positieve impuls geven aan het werken in de zorg”, aldus Loek Lablans, die namens het CNV woensdag aanwezig was in Hardenberg.

“Eigenlijk was ik al helemaal vergeten dat ik had meegedaan aan de prijsvraag, toen de vakbond ons liet weten dat we in de prijzen waren gevallen”, vertelt Riet van der Sluis nog een beetje verbaasd. De activiteitenbegeleiding heeft eind juni met geringe financiële middelen een zeer geslaagde themaweek ‘Vakantie’ georganiseerd in Zorgcentrum Clara Feyoena Heem.

“Wij wilden in een periode dat bijna iedereen praat over de vakantie, dat gevoel ook graag meegeven aan onze bewoners en hen helpen om eigen herinneringen hieraan op te halen. Met heel weinig budget kun je toch een leuke sfeer oproepen. We hebben zelf bijvoorbeeld campingspullen meegenomen en de zaal ingericht met pannetjes, waslijntje, tentje en dergelijke. We hebben verder een braderie georganiseerd met verschillende kramen met onder andere ijs, vis en sierraden, net zoals je dat ook wel ziet op een camping en er was muziek en een barbecue. Met de inzet van collega’s en vrijwilligers lukt het goed om er iets gezelligs van te maken en dat hoeft echt niet duur te zijn, maar helemaal voor niets gaat natuurlijk niet. De bewoners en wij allemaal hebben er ontzettend van genoten. Ook ontdekten wij, dat de mensen in deze streek vroeger helemaal niet op vakantie gingen. Hooguit een dagje weg naar de Rheezerbelten – een gebied met zandduinen – om te gaan picknicken en de bult afrollen of een keertje naar de dierentuin,” zegt Riet.

Uit de 75 inzendingen mocht Zorgcentrum Clara Feyoena Heem zich rekenen tot één van de twaalf winnende instellingen. Het CNV heeft de inventieve inspanningen van de activiteitenbegeleiding willen belonen en kwam woensdag de Saxenburgh Groep verblijden met een waardecheque, die dankbaar in ontvangst werd genomen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.