bongers hoopt op verbetering parcoursrecord

Een ijsclub die een halve marathon houdt; dat klinkt een beetje raar. In Dalfsen is dat heel normaal, dit jaar is al de 25e keer dat de lopers onder leiding van de Stokvisdennen door het centrum en het buitengebied zullen lopen. “Het begon als een verzoek van de handelsvereniging om mee te helpen”, vertelt voorzitter Freek Bongers. “Nu hebben we de hele regie in handen.”

Hoewel er veel dingen zijn veranderd – alleen al het deelnemersaantal is in de loop der jaren van 250 naar zo’n 1100 gegaan- het prachtige parcours is onveranderd gebleven. “De lopers gaan de brug over, richting de stuw, en dan via het oosten van Dalfsen terug. Het is een schitterende route.” En ook speaker Henk Borgmeijer is weer van de partij. “Hij kent alle lopers, van hoog naar laag. Hij zweept alles op, het lijkt alsof de vijfhonderdste die binnenkomt, nummer één is. Hij draagt echt uit dat meedoen belangrijker is dan winnen. En dat is onze slogan ook. Bij ons zijn geen zeer hoge prijzen te winnen.”

Ter ere van het 25-jarige jubileum is op 3 augustus het dweilorkest De Notenkrakers aanwezig, en is er voor de kinderen een ballonnenwedstrijd. Kinderen die deelnemen aan de kidsrun krijgen een ijsje aangeboden.

Volgend jaar staat er een verandering op stapel: de wedstrijd wordt dan verplaatst naar september. “We krijgen het in de vakantie haast niet rond met de vrijwilligers. En we hebben er een stuk of honderd nodig. En ten tweede komt de laatste loper meestal in het donker binnen. Volgend jaar houden we de wedstrijd op zaterdagmiddag.”

De vereniging hoopt steeds meer deelnemers naar Dalfsen te trekken. “We willen wel een soort groeiproces doormaken. We worden al steeds bekender, en door de marathon buiten de vakantie te plannen, hopen we nog meer mensen aan te trekken. Of je nu een wedstrijd voor duizend of voor vijfduizend lopers houdt, dat is hetzelfde. Dan hebben wij er liever vijfduizend!”

Voor dit jaar hoopt Bongers op een verbetering van het parcoursrecord. “Dat is al heel lang van Marti ten Kate, het staat al van de vorige eeuw. Maar ik heb gezien dat een aantal Kenianen zich heeft aangemeld, dus ik hoop dat het verbroken wordt.”

[kader met raster] Programma 3 augustus

18.00 uur: kidsrun

18.30 uur: start 2,5 en 5 kilometer

19.30 uur: start 10 kilometer en halve marathon

Inschrijven is nog mogelijk tot 24 uur van tevoren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.