blauwe bessen plukken bij familie honer

Het blauwe bessenseizoen is weer begonnen; voor de vierde keer heeft de familie Honer bessen aan de struiken. Het publiek kan vanaf 25 juli volop bessen plukken in de kleine kwekerij aan de Balkerweg 37 in Ommen.

De dertig jaar oude struiken stonden oorspronkelijk in Dalmsholte, aan de voet van de Lemelerberg. De vorige eigenaar werd te oud om ze te verzorgen, en de familie Honer heeft de bessen toen overgenomen en verplaatst. “Sommige mensen plukten al jaren in Dalmsholte en komen nu jaarlijks naar ons toe voor een aantal kilo’s blauwe bessen”, aldus Ingeborg Honer. Het verplaatsen is een hele onderneming geweest, maar het werpt letterlijk zijn vruchten af. Alle achthonderd struiken doen het prima en zijn nu na vier jaar goed geworteld. Het weer werkt ook goed mee, eerst veel regen en nu uiteindelijk de zon.

“De één geniet van het plukken en vindt het een ontspannen bezigheid, de ander komt met kinderen en kleinkinderen en maakt er een familie-uitje van. De trampoline is altijd een leuke attractie voor de kinderen en in de pauze is er koffie, frisdrank en eigen gemaakte blauwe bessenvlaai.” Van ver in het land weten mensen de kwekerij te vinden, zo waren er ook mensen uit Gouda. Na een picknick gingen ze aan het eind van de middag met ruim tien kilo bessen terug naar huis.

Percy en Ingeborg Honer zijn alle twee werkzaam in het onderwijs, dit geeft hen de mogelijkheid om in de zomervakantie de blauwe bessenpluktuin te runnen.

Daarnaast zijn zij beiden werkzaam als beeldend kunstenaars. Het materiaal waar ze mee werken is schapenwol. Met behulp van water, zeep en wrijving maken zij vilt.

Tijdens de opening van de bessentuin is ook het atelier te bezoeken. Op 25 en 26 augustus doen zij mee aan Open Ateliers in het Vechtdal: www.vechtdalkunst.nl

De Pluktuin is open op maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag van 9.00 tot 17.00 tot 1 september www.natuurlijkerwijs-ommen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.