Home / archiefcentraal / bijzonder rustpunt landgoed de stekkenkamp

bijzonder rustpunt landgoed de stekkenkamp

Aan de Beerzerweg in Ommen, ter hoogte van Landgoed de Stekkenkamp, heeft waterschap Regge en Dinkel op een bijzondere plek een rust- en informatiepunt gerealiseerd.

‘Meer dan een eeuw geleden stroomde de Vecht vlak langs de plek waar nu het informatiebord staat’, vertelt Stef Fortkamp, projectleider van het project Hoogwaterkering Vecht. ‘Nu we Landgoed de Stekkenkamp in het hebben heringericht, vonden we het heel toepasselijk om het resultaat met een bankje en een informatiebord te markeren.’

Op het informatiebord kunnen passanten lezen hoe grillig de loop van de Vecht ooit was, en welke gevaren dat met zich meebracht voor bijvoorbeeld de scheepvaart. Een oud verhaal wil dat in deze omgeving een zomp verging. Zwaar beladen met zandsteen verdween het schip roemloos naar de rivierbodem. Het rustbankje dat tegenover het informatiebord geplaatst is, is – hoe kan het anders – vervaardigd uit zandsteen.

Lees ook

Lifeline van Serious Request onthaald in Ommen

OMMEN – De dj’s van 3FM zijn maandag onthaald in Ommen. Ze trekken met hun …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.