atelier witharen veel te beleven

Open Atelierdagen, cursus keramiek, masterclasses en een virtuele tour. Er is van alles te beleven in en rond de Meubelgalerie en Beeldentuin van Atelier Witharen. Aankomend weekend zal keramiste Thea Dijkema, als onderdeel van de open atelierdagen van Vechtdalkunst en van de Kunst Route Overijssel, volop aan het werk zijn, waarbij ze uitleg kan geven over haar werk en de cursussen die zij dit najaar gaat geven.

De cursus, waarbij de eigen creativiteit en het vormgeven van de eigen ideeën een belangrijke rol speelt, start de eerste week van september op maandagochtend en dinsdagavond. Op 15 september zal er bij Atelier Witharen een unieke masterclass worden gehouden door beeldend kunstenaar Eric Schutte, in samenwerking met melkveebedrijf de Haarmeyer van Annemiek en Gerlof Timmerman. Een combinatie van wandelen en schilderen van en tussen de koeien. Eric exposeert deze zomer een deel van zijn werk in de nieuwe galerie De Schaapskooi van beeldentuin Witharen, waar Louis van Vilsteren een aantal nieuwe meubelontwerpen laat zien.

Mensen die alvast een indruk willen krijgen van de fraai aangelegde beeldentuin en van de gebouwen aan de Witharenweg 24, kunnen binnenkort via de website vanuit hun eigen stoel een kijkje nemen. Sky Focus, een bedrijf uit Balkbrug dat zich heeft gespecialiseerd in het maken van virtuele tours, is er goed in geslaagd om een prachtig beeld neer te zetten van deze uitzonderlijke plek in Witharen.

Maar het is natuurlijk nog leuker om de tuin in eigen persoon te komen bezoeken. De zomerexpositie 2012, waar 12 verschillende kunstenaars aan mee doen met ruim honderd werken in galerie en beeldentuin, loopt nog tot eind september en is op donderdag tot en met zondag open van 11.00 tot 17.00 uur. Voor meer informatie: 0523-676272; www.atelierwitharen.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.