Home / archiefcentraal / activiteitenmiddag met bijenexcursie

activiteitenmiddag met bijenexcursie

Op zondagmiddag 19 augustus organiseert Landschap Overijssel vanuit bezoekerscentrum De Wheem een activiteitenmiddag met als thema Bijen. Om 13.30 uur kunnen deelnemers met een natuurgids meegaan, die tijdens een mooie wandeling alles vertelt over het belang van de bij voor de natuur. In De Wheem, geopend van 13.00 tot 17.00 uur, staat op De Deel onder andere een imker met een uitgebreide kraam met allerlei aanverwante producten en zijn er interessante exposities te bekijken.

Excursie

Zoemmm, zoemmm,wat hoor ik daar? In een wandeling van twee uur zal de gids uitgebreid vertellen over het leven van de bij en de verschillende soorten bijen die er zoemen door het Reestdal. Door middel van leuke verhalen en belevingsmomenten dagen de gidsen deelnemers uit het leven van een bij van een geheel andere kant te bekijken.

De tocht start om 13.30 uur bij bezoekerscentrum De Wheem en eindigt omstreeks 15.30 uur. De kosten zijn 3 euro per persoon (kinderen 1,50 euro). Donateurs van één van de twaalf Landschappen kunnen op vertoon van hun pasje gratis deelnemen.

Activiteiten op De Deel

In De Wheem zal naast de bekende imker, de heer Meulenbelt uit Nieuwleusen, ook de Stichting Om-Arm Afrika aanwezig zijn. Deze stichting zet zich in om middels microkredieten en onderwijs, gezondheid en werkgelegenheid in Ghana te bevorderen. Allerlei soorten boeken, zo goed als nieuw, worden te koop aangeboden en tevens worden er poffertjes verkocht. Verder is Janny van Goor aanwezig. Zij verkoopt uiteenlopende, zelfvervaardigde spullen, van babyspulletjes tot harten en van sokken tot schilderijen. Speciaal voor kinderen is er een speelse expositie over de das.

De Wheem

Bezoekerscentrum De Wheem is gelegen in het prachtige Reestdal. De toegang tot het centrum is gratis. Een vaste expositie geeft inzicht in de historische boerderij De Wheem en in het natuurgebied het Reestdal. Vanuit De Wheem zijn verschillende gemarkeerde wandelroutes uitgezet. De Wheem ligt aan de weg tussen Balkbrug en De Wijk in Oud Avereest tegenover de Reestkerk. Achter De Wheem is een Speelnatuurpad geopend, deze is vrij toegankelijk en een leuke activiteit voor kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar. De activiteiten worden mede mogelijk gemaakt door de Provincie Overijssel en de Nationale Postcode Loterij. Meer informatie en openingstijden van bezoekerscentrum De Wheem: www.landschapoverijssel.nl

Lees ook

Vechttoneel komt met plattelandsstuk

OMMEN – De leden van het Vechttoneel zijn al weer druk aan het oefenen voor …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.