Home / archiefcentraal / ziekenhuizen intensiveren samenwerking

ziekenhuizen intensiveren samenwerking

Het Röpcke-Zweers Ziekenhuis (onderdeel van de Saxenburgh Groep) in Hardenberg en de Isala klinieken in Zwolle gaan hun samenwerking op het gebied van hoog complexe zorg verder uitbouwen. Op het gebied van bijvoorbeeld dotterbehandelingen, neurochirurgische operaties en vruchtbaarheidsbehandelingen vindt deze samenwerking al plaats.

Beide Raden van Bestuur en Medische Staven hebben hiertoe donderdag een intentieverklaring ondertekend. De samenwerking tussen Isala en het Röpcke-Zweers Ziekenhuis op het gebied van hoog complexe (topklinische) zorg leidt tot een compleet zorgaanbod in de regio Hardenberg. Röpcke-Zweers staat daarbij garant voor goede basiszorg in samenwerking met huisartsen in de regio.

Voor hoog complexe behandelingen kunnen patiënten terecht bij Isala. Uitgangspunt van beide ziekenhuizen is dat de behandeling, met inachtneming van keuzevrijheid van de patiënt, waar mogelijk dichtbij huis zal plaatsvinden en als het nodig is in Zwolle. Doel is te komen tot optimale zorgverlening aan patiënten, kwalitatief verantwoorde en doelmatige zorg en een efficiënte benutting van investeringen in

specialistische infrastructuur.

Lees ook

Boek van de Week: Het Rosie resultaat

OMMEN – Het boek van de week van Bibliotheek Ommen is ‘Het Rosie resultaat’ van …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.