Home / archiefcentraal / warm en zonnig concours in nieuwleusen

warm en zonnig concours in nieuwleusen

Verhitte rode gezichten, verbrande schouders en bezwete paarden. De flesjes water waren niet aan te slepen, evenals de emmers water voor de paarden. Het zonovergoten terrein van hippisch Nieuwleusen lag er spic en span bij. Hoewel een graadje minder voor menig ruiter en paard geen probleem zou zijn geweest, waren betere omstandigheden voor het Concours Hippique in Nieuwleusen nauwelijks denkbaar. Twee dagen lang is er gestreden in verscheidene klassen en dat leverde mooie, maar ook zeker spannende paardensport op.

Dinsdagmiddag was de aftrap van het concours met de L springpaarden. In de mooie wedstrijdbak met eb- en vloedbodem die als hoofdring functioneerde behaalde Marcelle Hokse de eerste plaats in het klassieke parcours, het tweede parcours, een progressief parcours, werd gewonnen door Romy Kamerman. In de tweede groep van de klasse L wist Amber Kamphuis zowel het klassieke als het progressieve parcours op haar naam te schrijven.

Rond de klok van 17 uur klonk het startsein voor de B combinaties. Kim Bouten legde het parcours foutloos en zeer netjes af wat haar een eerste plek opleverde. Lotte Dijkman bleef in het tweede parcours foutloos en was het snelst, wat haar ook een oranje rozet opleverde. In de tweede groep was het Marissa Kamphuis die het parcours het netste aflegde en het progressieve parcours werd gewonnen door Esmeralda Krabbe-Hertong.

Zowel ‘s middags als ‘s avonds konden de B en L dressuurpaarden van de trailer om hun kunsten te vertonen. In de klasse B mochten Elsa Koppelman en Harriette van Dalfsen zich als eerste opstellen. De tweede proef werd gewonnen door Laura Brinkman en Lianne Horstmand. In de klasse L1 was het oranje lintje voor Susanne Lukassen en Pascalle Gijsbert en de tweede proef werd gewonnen door Kyra Journee en Melissa Schuurman. Leonie van der Scheer en Marjon Lijster wisten de beste proef in het L2 af te leggen en voor de tweede proef gelde dit voor Amber van Breenen en Irene van de Bijl.

Woensdag kwamen de M en Z paarden en de tuigpaarden aan de start. In het M springen wist Miranda Spronk-Rienties haar concurrente te snel af te zijn en ook nog foutloos te blijven. In de klasse Z gelde dit voor Maaike Koopmans en in het ZZ wist maar 1 combinatie het parcours foutloos af te leggen namelijk Conor Draine.

’s Middags kwamen de Z dressuurpaarden hun kunsten vertonen. In de hete middag zon was het weliswaar afzien, maar toch werd er flink gestreden. Het Z1 werd door Nicky Snijders op zijn naam geschreven, hij nam zowel de eerste als de tweede prijs in beslag. In de tweede proef ging de winst naar Marieke Hoeksema. De Z2 dressuur werd gewonnen door Gert Wiegand Bruss en de tweede proef door Bert Schokkenkamp. Zoals elk jaar mochten de prijswinnaars van de Z dressuurrubrieken hun beste oefeningen nogmaals tonen tijdens de prijsuitreiking in de hoofdring.

In de avond ging de M klassen van start. In vier ringen werd er gestreden om de begeerde oranje lintjes, die uiteindelijk in handen kwamen van Linda Kok in de eerste proef en Diana Boer in de tweede. In de andere twee ringen wist Henny Zunnebeld-van Putten zowel de eerste als de tweede proef te winnen. Ook het M2 kende één persoon die beide proeven op haar naam schreef, Fenneke van der Scheer-Gunnink.

Ter afwisseling werden op woensdag tussen de springwedstrijden door ook tuigpaardrubrieken verreden. Met als één van de rubrieken het kampioenschap open klasse categorie 3 was het niveau erg hoog. Het kampioenschap werd uiteindelijk gewonnen door Wim Jansen uit Olst. Waar de tuigpaarden normaal gesproken alleen voor de kar lopen lieten zij ook onder het zadel hun kunsten zien. Evelien Corbeek won deze rubriek met haar Only de Lonely en dat was dik verdiend, gezien het feit dat een tuigpaard maar met moeite uit te zitten is.

Eén van de jaarlijks terugkerende rubrieken is het Barriere-springen. Met een tiental ruiters is er gestart, maar de hoogte van 1,80 meter wist alleen Anne-Liza Makkinga foutloos te springen. Maarten Schuttert bleef helaas steken op 1.70 meter, maar ook hij mag trots zijn op deze prestatie.

Zaterdag 25 augustus viert Hippisch Nieuwleusen haar 40-jarige bestaan. Met een strodorp, verscheidene shows en de officiële opening van het nieuwe terrein hoopt de vereniging op een mooie feestelijke dag.

Voor meer uitslagen, voor foto’s en voor meer info over het 40-jarige bestaan van de club kunt u terecht op www.hippischnieuwleusen.nl

Lees ook

Hervatting voetbalcompetities

DALFSEN/OMMEN – Als het aan de KNVB ligt worden de amateurvoetbalcompetities – in het meest …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.