stone rock festival groot succes

Vanaf dat moment zijn er al veel bezoekers op het veld. Mensen staan te dansen en te genieten van de bands met elkaar, met hun kinderen en zelfs met hun hond. Stone Rock ademt direct de echte festivalsfeer uit en het is écht feest onder de Zwevende Kei.

Op het talentpodium trapt de Dalfser band A La Din af, en geeft daarmee het startsein voor de andere bands om er een knallende dag van te maken. Direct naast dit podium staat het hoofdpodium waar, na het optreden van A La Din, direct de volgende band speelt. De hele dag wordt er om en om gespeeld, waardoor er continu livemuziek op het terrein is. Deze volgende band is Texas Radio, hierna volgen BlindRose, Poor John, De Nieuwe Stempel, The Road Home en Charlie Jones (BE) in het middagprogramma. De goede sfeer zorgt ervoor dat iedereen blij en relaxed van de muziek kan genieten.

Langzaam neemt Stone Rock haar bezoekers mee de avond in, met allereerst Tommy Ebben & the Small Town Villains, vervolgens de Dalfser John Hill. De schemering valt en Birth of Joy knalt ‘kei’-hard over het podium. Het is duidelijk: je mag niet meer stil blijven staan. De stemming wordt beter en beter, en de stroom van nieuwe bezoekers loopt onafgebroken door. Er komen steeds meer bezoekers binnenlopen, die snel een biertje halen om vervolgens helemaal uit hun dak te gaan bij de 16-jarige jongens van Palio Superspeed Donkey: “Wat een helden!”

Nadat de jongens van Palio Superspeed Donkey de laatste noot aangeslagen hebben, begint direct op het hoofdpodium the Backcorner Boogie Band. Een band met maar liefst twaalf personen die stuk voor stuk goed op elkaar ingespeeld zijn en een geweldig optreden neerzetten. Onder de Kei kijk je uit over het festivalterrein, over een menigte van 1500 bezoekers die samen aan het genieten zijn van de muziek.

The Backcorner Boogie Band verlaat het podium en een paar meter verderop, op het andere podium speelt Shaking Godspeed. Er ontstaat zowaar een pit voor het podium. Uiteindelijk, wanneer Shaking Godspeed na haar laatste nummer het podium verlaat, staan de heren van The Heinoos klaar om een knallende eindshow neer te zetten. De koningen van de ‘structurele chaos’ spelen het hele veld plat en iedereen gaat uit zijn dak. The Heinoos waren een geweldige afsluiter van een geweldige dag.

De organisatie kijkt terug op een perfecte dag: allereerst is de vloek van donder en bliksem op Stone Rock eindelijk opgeheven. Er zijn geen noemenswaardige regendruppels gevallen. De combinatie van twee podia, veertien bands en vijftig hardwerkende vrijwilligers met oog voor detail, hebben er een geslaagd festival van gemaakt, dat 300 procent meer bezoekers trok dan vorig jaar. Binnenkort wordt de datum voor Stone Rock 2013 bekendgemaakt. Ga naar www.stonerock.nl voor meer foto’s.

Meer foto's

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.