sterk idm debuut voor motorracer kevin valk

Afgelopen weekend reed Kevin Valk van het Serco Willems Racingteam op het TT circuit van Assen mee als gastrijder in de Superbikes van het Internationale Duitse Kampioenschap. Dit IDM kenmerkt zich door een zeer sterk (buitenlands) deelnemersveld.

De trainingen brachten prima tijden op de klokken en Kevin kwalificeert zich op de Ten Kate Honda op de dertiende plek, op 1,5 seconde achter kopman Van Ginhoven.

Race 1 Het werd een prachtige wedstrijd. Kevin heeft een prima start en kan zich uitstekend handhaven op de tiende plek achter Vos. De Dunlop banden houden zich prima en in de veertiende ronde krijgt hij Jones in het vizier en weet deze even later te passeren. Valk wordt daarna als beste Honda rijder van het veld als achtste afgevlagd.

Race 2 In de Haarbocht wordt Kevin na de start in het gedrang naar buiten gedrongen waardoor hij zich vanaf de zeventiende plek een weg naar voren moet zien te banen. De laatste zeven ronden is Valk in gevecht om oud GP coureur Lukas Pesek achter zich te houden en Kevin weet zijn zeer verdienstelijke elfde plaats te verdedigen.

Kevin: ”Ik heb in dit IDM weekend veel geleerd en ben super tevreden met de gereden tijden. Ik hoop dat ik de volgende race op 5 augustus met de Gamma Raceday op het TT circuit van Assen mijn voordeel kan doen met de dit weekend opgedane ervaring!”.

Uitslag race 1:

1 Ghisbert van Ginhoven

2 Erwan Nigon

3 Troy Herfoss

Uitslag race 2:

1 Matej Smrz

2 Ghisbert van Ginhoven

3 Troy Herfoss

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.