Home / archiefcentraal / start coureur weer in de punten

start coureur weer in de punten

Dit seizoen is de jonge coureur nog niet erg succesvol vanwege een val tijdens de training in de Paasraces. Dit weekend op Assen kan toch beschouwd worden als een redelijke come back. Op zaterdag werd de eerste van twee races verreden, Bijsterbosch werd in een sterk deelnemersveld dertiende.

Zondag vertrok de Yamaha coureur vanaf plaats zestien, echter de start was niet goed en na één ronde passeerde Bijsterbosch als vierentwintigste de streep. Het moest dus een inhaalrace worden om toch nog wat punten te kunnen halen. Na vijf ronden reed Pepijn al rond op de zestiende positie, in een groep van vier ,vechtend om plaats veertien. Halverwege de race kwam de START coureur als winnaar van de groep naar voren en ging op jacht naar de dertiende positie, een gat van twee seconden. Maar voorganger Jaroslav Cerny liep per ronde een halve seconde verder weg, dus was het zaak voor Bijsterbosch de veertiende positie te consolideren.

Uiteindelijk kon hij de positie vasthouden. Door het wegvallen van een voor hem rijdende coureur werd de START rijder wederom als dertiende afgevlagd. Winnaar werd de Fin Tatu Lausletho en beste Nederlander op de derde plaats Leon Bovee. “In de eerste ronde werd ik drie keer naar buiten gedrukt en dat kostte me een paar plaatsen” aldus een niet geheel tevreden Bijsterbosch die ook de toestand van de banden zag afnemen naarmate de race vorderde.

Lees ook

Digitale ledenvergadering van USV: groen licht voor investering in clubgebouw

NIEUWLEUSEN – De leden van voetbalvereniging USV hebben tijdens de digitale ledenvergadering groen licht gegeven …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.