Home / archiefcentraal / start coureur bijsterbosch in de punten

start coureur bijsterbosch in de punten

Voor coureur Pepijn Bijsterbosch stonden dit weekend in Assen twee races op het programma in het prestigieuze I.D.M. (Internationaal Duits Kampioenschap). Voor het START-team uit Nieuwleusen dus min of meer een thuiswedstrijd.

In het sterke deelnemersveld kwalificeerde Bijsterbosch, die terugkomt van een vervelende beenblessure, zich als 16e op de starting-grid. Door een wat mindere start finishte hij in de race op zaterdag op een 13e plaats. Een dag later werd hij in de eerste ronde door een wilde actie van een mede-coureur buiten de baan geduwd. Met kunst- en vliegwerk hield Bijsterbosch de START-Yamaha in de benen en begon vervolgens aan een inhaalrace. Vanaf een 24e positie wist hij zich uiteindelijk opnieuw naar een 13e positie te knokken. Zo sprokkelde hij toch weer wat I.D.M. puntjes bij elkaar. “Volgens mij had ik dit weekend een abonnement op 13. Over twee weken in het Duitse Schleiz gaan we voor een betere positie en dus meer punten”, aldus Bijsterbosch.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.