spijkerschrift knagend verlangen

Wat de jongste betreft kan de vakantie niet snel genoeg voorbij zijn. Want er staat een hamsterwedding op de planning. De dierenwinkel in het dorp had gezegd dat wanneer ze hamsters nodig hadden ons een belletje te doen. Na de vakantie. En dat is een ruim begrip, want dat kan in de herfstvakantie of ook in de winter zijn.

Maar dat weerhoudt de jongste niet om alvast een fantastisch plan te ontwikkelen. En die lijkt groots te worden. Gelukkig was deze week de verjaardag van Nelson Mandela waarmee tevens de dag van de vrijwilliger is uitgeroepen. De organisatoren moedigen mensen op deze dag aan om minstens 67 minuten in te zetten voor de lokale gemeenschap. Het woord gemeenschap krijgt bij ons een dubbele betekenis met voor Juniorzus een feestelijke lading.

Vele handen en acht pootjes zijn daarom nodig om dit te realiseren. Een bruidssuite voor de huwelijksnacht en een vrijgezellenavond. Het daadwerkelijke feest en natuurlijk de huwelijksreis. Uren kan daar over worden gemijmerd en gedroomd. Een roze bus is reeds gecharterd. Met voor de hond een strik. Gelukkig krijgt ons dorp een Appie en kan het feestvoorraad daar gehamsterd worden. Met ook haar hulp, en daar schort het nog weleens aan. Vrijwillig is niet een woord waar ze zich altijd prettig bij voelt.

Slaapkamer opruimen of spontaan vrijwillig deze ruimte opzoeken wanneer daar het moment voor is wordt zo lang mogelijk uitgerekt. Dat geldt ook voor het aanpakken na het einde van de maaltijd. Het is een aangeboren talent, denk ik. En wellicht zit het in de genen, want ik hoor mijn ouders daar vaak genoeg hun herinneringen daarover ophalen.

Het hamsterechtpaar wordt nu voorlopig nog gescheiden door tralies, al mogen ze soms elkaar even ontmoeten onder ieders toeziend oog. Want dat deze beestjes bij de konijnen af zijn, ligt mij nog vrij helder voor de geest. En daar ligt denk ik het knelpunt, want toen leek het onbevlekt ontvangen van de hamsterjongen een groot raadsel. Hoe kon dat nu gebeuren? Aangezien 2012 het jaar van de Bij is en het verhaal van de bloemetjes wel bekend is er natuurlijk niets mooiers dan te kijken of de feiten kloppen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.