speelnatuurpad geopend bij de wheem

Landschap Overijssel hield woensdagmiddag 4 juli de feestelijke opening van het Speelnatuurpad bij het Bezoekerscentrum De Wheem. Directeur Henk Hengeveld van Landschap Overijssel en directeur Hans Hartog namens Recreatieschap Drenthe vertelden enthousiast aan alle genodigden en belangstellenden over de mooie samenwerking in het Reestdal. De officiële opening werd door middel van het doorknippen van het lint verricht door echte VIP’s , de kinderen van de projectgroep.

Al in een vroeg stadium hebben zeventien kinderen van de omliggende basisscholen in Oud Avereest en Balkbrug met de ontwerpster van het Speelnatuurpad, Anneke Rodenburg, meegedacht over het ontwerp. De ideeën dienden ter inspiratie voor het uiteindelijke ontwerp; Bas de Das neemt je mee op avontuur langs al zijn vriendjes die in de wei en het bos achter De Wheem wonen. Het pad daagt kinderen uit om te ontdekken, te spelen en te beleven in een natuurlijke omgeving. Kinderen krijgen zo de kans om een band op te bouwen met de natuur. Geheime hutten bouwen, wegkruipen, slingeren tussen de bomen, het kan allemaal op het Natuurspeelpad achter het Bezoekerscentrum De Wheem.

Het Speelnatuurpad is financieel mede mogelijk gemaakt door subsidie uit het project Idyllisch Reestdal, bijdrage van de Nationale Postcode Loterij, Provincie Overijssel en een particuliere schenking. Het pad is ontworpen door Groen Atelier Anneke Rodenburg, aangelegd door Ebola b.v. en officieel gecertificeerd door TUV SUD conform het Warenwetbesluit Attracties en Speeltoestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.