serco coureur maakt veel kilometers op assen

Kevin Valk van het Serco-Willems racing team rijdt als gastcoureur mee in deze race. Normaal komt de coureur uit in het Nederlands kampioenschap maar dit is een mooie gelegenheid om extra ronden te maken in de voorbereiding op de volgende wedstrijd om het ONK. Het IDM staat dan wel hoger aangeschreven in de motorsport, er worden 2 races per wedstrijd verreden en de coureurs kunnen meer trainingskilometers maken. Kortom idealer voor team en coureur. In de derde ronde wordt er gezwaaid met de rode vlag vanwege een brandende motor van Karl Muggeridge.

Er volgt een herstart van de eerste race en ook hierbij is Valk goed vertrokken. Al snel ligt hij op koers en sluipt hij achter Arie Vos de top tien binnen. Uiteindelijk gaat Kevin Valk als achtste over de finish en kan hij tevreden terug kijken op de eerst race. “Ik rij de snelste ronde van het seizoen op dit circuit en binnen de top tien en dat met mijn ONK motorfiets” kon Valk tevreden terugkijken op de eerste race.

De tweede start verliep iets minder voorspoedig dan de eerste. Valk zag er een paar links en rechts voorbij schieten en moest in de achtervolging vanaf plaats zeventien. Halverwege de race is de Serco coureur opgeklommen naar plaats dertien met weinig vooruitzichten op verbetering. Doordat een paar rijders voor hem de grindbak opzoeken moet hij zich uiteindelijk tevreden stellen met een elfde plaats.

Waar de eerste race een prooi werd voor de Nederlander Ghisbert van Ginhoven ging de tweede race naar de Tjech Matej Smrz. “Een achtste en elfde plaats vandaag is een goede generale voor de volgende ONK race op vijf augustus. Ik werd in de eerste ronde buiten de baan gedrukt en dan loop je achter de feiten aan, maar wel weer de best gekwalificeerde Honda rijder vandaag” aldus een goedlachse Valk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.