Home / archiefcentraal / schuttert wint prestigieuze wedstrijd

schuttert wint prestigieuze wedstrijd

De Grote Prijs van Hickstead is een prooi geworden voor Ommenaar Hendrik-Jan Schuttert. Deze wedstrijd is een van de klassiekers in de paardenspringsport en staat ook bekend onder de naam King George V Gold Cup. Schuttert, lid van het Rabo Talententeam, legde afgelopen weekend met zijn schimmelmerrie Cerona HS beslag op de hoofdprijs van 66.000 euro.

Aan de King George V Gold Cup wordt in de Britse springsport een vergelijkbare waarde toegekend als in de volbloedwereld aan het winnen van de Derby. Alle grote namen uit de geschiedenis van de mondiale springsport komen voor op de lijst van winnaars, zoals David Broom, Harvey Smith en John Whitaker.

Negen combinaties plaatsten zich voor de barrage, waaronder de Duitsers Ludger Beerbaum met Chiara, Philipp Weishaupt met Catoki en de Française Marie Hecart met Myself de Breve. In de barrage ging Hendrik-Jan Schuttert als één na laatste van start en hij wist de snelste tijd te realiseren. Na hem kwam nog Ludger Beerbaum, maar op de eindstreep kwam de Duitser bijna 0.4 sec. te kort.

“Dit is een schitterende overwinning en met afstand de mooiste ooit,” aldus Schuttert. “Ik ben pas 22 jaar, sta aan het begin van mijn carrière en dan nu al een echte klassieker op mijn naam schrijven is echt ongeloofelijk! Bovenal ben ik trots op mijn schimmel Cerona, een dochter van Celano, die werkelijk enorm haar best deed en niet alleen voluit durfde te gaan, maar ook nog eens met de hoogte van de hindernissen speelde. Echt, dit is een droom die waarheid is geworden, het winnen van de Grote Prijs van Hickstead.”

Op zondagochtend legde Albert Zoer (Echten) met Sam beslag op de tweede plaats in een internationaal springparcours met joker, terwijl op zaterdag Albert Voorn (Evertsoord) met Eurocommerce Lexington na barrage vierde werd in een rubriek met hindernissen met een hoogte van 1.50 m.

Lees ook

Wim Frijling Brouwers’ Dalfsen Open tennistoernooi

DALFSEN – Vanaf afgelopen donderdag tot en met zondag werd bij DLTC Gerner in Dalfsen, …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.