rick oosterlaar tweede in eindklassement

Rick Oosterlaar is dit weekend als tweede geëindigd in het eindklassement van van Dyna-Sys MTB Topcompetitie. De mountainbikewedstrijd in Groesbeek was de laatste uit een reeks van vijf wedstrijden meetellend voor de Topcompetitie. Het altijd zware parcours in Groesbeek – waar in 2013 het Nederlands Kampioenschap wordt verreden – was iets gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren. Onder andere een extra lange klim was aan de omloop van circa vijf kilometer toegevoegd. Rick werd derde.

Het wedstrijdprogramma was weer verdeeld over twee dagen. Op zaterdag streden Rick Oosterlaar en Jeroen Wessel van ATB-Team Lemelerveld voor een topklassering bij de Amateurs. Rick stond derde in het tussenklassement en was erop gebrand deze positie vast te houden.

Beide heren kwamen goed uit de startblokken. Jeroen draaide als vierde de startlus over de motorcrossbaan af en Rick volgde kort hierachter. Al snel ontstond een kopgroep van ongeveer acht man. Zowel Rick als Jeroen zaten er goed van voren bij. Bij het ingaan van de laatste ronde viel de groep uiteen. Even leken Rick en Jeroen af te gaan op plek twee en drie tot dat in de allerlaatste klim nog een aantal renners van achteruit sterk kwam opzetten. Rick werd uiteindelijk derde en Jeroen finishte als zesde. Door deze goede klassering schoof Rick nog een plek op in het klassement en sloot de topcompetitie af op plek twee.

Op zondag startte Dienand Broekhuis bij de Masters 40+. In tegenstelling tot zaterdag lag het parcours er nat bij door de vele regenval. Dienand startte voortvarend en ging ruim bij de eerste tien het parcours op. Nadat hij zijn eigen tempo ging rijden zakte hij wat terug en reed vervolgens een constante wedstrijd. Hij finishte op een 12e positie.

Bij de Elite/Belofte heren gingen Jordy Luisman en Rob en Mark van der Heijden van start. Rob en Mark vonden beide niet het goede ritme op de zware omloop en finishten na een slopende race op plek 25 en 28. Jordy leek aanvankelijk af te gaan op een mooie top vijftien klassering. In de laatste ronden kwam hij helaas hard ten val en was genoodzaakt de strijd vroegtijdig te staken.

Volgend weekend staan er geen wedstrijden op het programma. De renners van ATB-Team Lemelerveld gaan de laatste voorbereidingen treffen voor het Nederlands Kampioenschap welke op 21/22 juli op de Woldberg in Steenwijk wordt verreden.

Kijk voor meer info op www.atbteamlemelerveld.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.