richard markink mbo uitblinker deltion college

De 20-jarige student Richard Markink uit Ommen is uitgeroepen tot dé mbo-Uitblinker van 2012 van het Deltion College. Richard zit in zijn laatste jaar van de opleiding ICT-Beheerder en blonk uit gedurende zijn (afstudeer)stages bij Scania en de gemeente Dalfsen, omdat hij continu zoekt naar innovatieve oplossingen, zelfstandig werkt en betrouwbaar is. Richard gaat zich nu opmaken voor de landelijke verkiezing van mbo-Uitblinker 2012 op 11 oktober.

Tijdens zijn schoolcarrière viel Richard al op door het gemak waarmee hij nieuwe ontwikkelingen in zijn vakgebied oppakt. Volgens docent Roel van Egten, die Richard voor meerdere vakken in de klas heeft gehad, denkt Richard altijd oplossingsgericht en kon hij tijdens zijn stages vrijwel direct als volwaardige medewerker meedraaien. “Hij zoekt altijd naar innovatieve oplossingen en heeft tijdens de Skills Masters, een landelijke beroepenwedstrijd, bewezen één van de beste specialisten te zijn op het gebied van Windows netwerken. Richard is daar namelijk uitgeroepen tot beste ICT-beheerder van Nederland. Maar daarnaast toont Richard ook gedrevenheid, aangezien hij naast zijn opleiding ook nog belangrijke certificaten heeft behaald zoals ITIL, Citrix en Prince2. En dat kunnen er niet veel zeggen.” Ook de heer Compagner, die Richard tijdens zijn stage bij de Scania heeft begeleid vindt het zeer terecht dat Richard meedingt naar de landelijke titel van mbo-Uitblinker 2012.

Deltion verkiezing

Richard moest binnen Deltion de strijd aangaan met nog twee genomineerden. De drie kandidaten waren allemaal goed en onderscheiden zich echt ten opzichte van de rest van hun klasgenoten. Echter één kandidaat sprong er voor de jury uit en dat was Richard. De jury beaamde dat hij opvalt door zijn innovatieve oplossingsgerichtheid en de jury prijst hem dat hij, naast zijn reguliere opleiding, zich hard inzet om extra certificaten te behalen die hoog staan aangeschreven in het bedrijfsleven. Tot slot heeft Richard een extra (uitzonderlijke) prestatie geleverd, hij heeft namelijk dit jaar de Skills Masters gewonnen in de categorie ICT-beheer. Al met al een goede vertegenwoordiger voor bij de landelijke Uitblinkerverkiezing. Richard is al vertegenwoordigd op de sterrenboulevard van het Deltion college, de Walk of Fame.

Landelijke verkiezing

Op donderdag 11 oktober gaat Richard Markink het Deltion College vertegenwoordigen bij de landelijke Uitblinkerverkiezing 2012. Daar wordt uiteindelijk bepaald wie zich de landelijke Ambassadeur Beroepsonderwijs 2012 mag noemen. Om deze landelijke titel strijden de Uitblinkers van 49-mbo-scholen.Vanaf nu kan er op Richard gestemd worden op www.ditismbo.nl/uitblinkers

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.