pec zwolle met speels gemak langs olympia 28

De tweede oefenwedstrijd van PEC Zwolle speelde zich af in Hasselt. De plaatselijke tweede klasser Olympia ’28 was zaterdag de tegenstander op sportpark ’t Hoenbroek. De Zwolelnaren kloppen de ploeg van Marcel Beumer met 7 – 0.

Mustafa Saymak en ook Jesper Drost kregen de handen van het publiek nogal eens op elkaar bij een mooie passeerbeweging. De jongelingen waren zeker in de eerste helft nadrukkelijk aanwezig. Jesper Drost is na vier minuten dan ook verantwoordelijk voor de eerste goal. 4 minuten valt. De supporters langs de lijn of op het terras denken al weer in dubbele cijfers. Maar doordat van den Berg en Gerard Aafjes de bal richting parkeerplaats schieten en Benson vanaf elf meter faalt, moeten de toeschouwers een twintigtal minuten wachten op de volgende treffer. Wiljan Pluim is de aangever vanaf links, waarna Fred Benson het net nu wel kan vinden. Kort voor rust maakt Pluim dan zijn eerste doelpunt in Zwolse dient, nadat meerdere Hasselter verdedigers de voorzet van Bram van Polen niet kunnen wegwerken.

In de tweede helft is het weer Drost die de score opent, nu na zeven minuten. De volgende treffers laten wederom lang op zich wachten. Pas na het afscheid van vier spelers van Olympia zetten Bram van Polen, Mustafa Saymak, en Joey van den Berg de eindstand van 0-7 op het bord.

Jeroen Ketting maakte zijn eerste minuten van het seizoen na een kruisband blessure die hem vorig seizoen aan de kant hield. “Het is weer fijn op het veld te staan, maar na zo’n lange afwezigheid moet het lichaam wel weer wennen aan topsport” aldus de nog fris ogende spits na afloop.

Dinsdagavond trekt PEC Zwolle weer de regio in en treft het de VV Heino. Op sportcomplex “DeKampen” wordt er om half acht afgetrapt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.