Home / archiefcentraal / paraplus en regencapes niet aan te slepen in nijmegen

paraplus en regencapes niet aan te slepen in nijmegen

In plaats van een conducteur, vandaag een veterstrikcursus in de trein. Elke vierdaagsereiziger ontvangt een paar geel-blauwe veters, de hulpconducteur doet even voor hoe men het beste deze veters kan strikken. De stiltecoupé is vandaag niet erg stil, maar uiterst rumoerig.

In Nijmegen heerst al een gezellige drukte. Vanaf het station kun je de menigte zo volgen richting ‘de Wedren’, waar de inschrijving plaatsvindt. Voor de inschrijving eerst de koffers maar even afgezet op het vakantieadres en dan maar in de rij om het startbewijs voor dinsdag af te halen. Ondertussen zijn de hemelsluizen ook geopend en zie je een bonte mengeling van paraplu’s. Op de Wedren is het lekker druk, maar minder gezellig dan andere jaren. Iedereen probeert onder een parasol te kruipen maar dat lukt niet altijd even best. Dus in plaats van bijkletsen of even genieten op het terras, zoeken veel mensen direct na de inschrijving weer hun overnachtingadres op.

We hebben een vroege start, dus vijf uur vertrekken. Toch maar even proberen het kaartje te ruilen voor een late start, zodat we een uur langer kunnen slapen. De helft van de 40 kilometer-lopers moet namelijk om vijf uur vertrekken en de andere helft om zes uur. Dit wisselt om de dag. Deelnemers die de 50 kilometer-route lopen, horen het startschot al om vier uur klinken. De wandelaars aan de 30 kilometer vertrekken tussen zeven en acht uur.

Nog even kijken in de binnenstad waar diverse bands proberen de stemming erin te krijgen, maar met deze regen blijven slechts een paar die hards staan en verkiest het merendeel een overkapping, minder sfeer. Als de band dan ook nog nummers als I am singing in the rain en Ice cream gaat spelen, kun je beter gaan dromen, in de wetenschap dat de regen die vandaag viel, morgen niet zal vallen.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.