Home / archiefcentraal / ovc 21 oefent tegen pec zwolle

ovc 21 oefent tegen pec zwolle

Het nieuwe voetbalseizoen staat in de startblokken en dus worden er weer de nodige oefenwedstrijden gespeeld. Zo ook bij de ploegen OVC ’21 en PEC Zwolle. Op donderdagavond 5 juli trappen de kampioenen om 19.30 uur af op Sportpark Westbroek voor een oefenduel. De zondagclub uit Ommen was in het afgelopen seizoen de beste van klasse 5H en de bezoekers uit Zwolle troefden het overige deelnemersveld in de Jupiler League af. “Deze wedstrijd is het kersje op de taart voor het 90-jarige jubileum van vorig jaar”, aldus Erwin Marsman van de jubileumcommissie.

Naast een wedstrijd tegen Oud FC Twente en een twintigtal activiteiten voor de jeugd was er, in verband met het jubileum vorig jaar, ook een wedstrijd tegen een eredivisionist gepland. “Helaas was het vorig jaar niet gelukt, dus hebben we nu nog een toetje te goed”, vertelt Marsman over de laatste activiteit in het kader van het jubileum. “Het plan was om twee teams uit de eredivisie tegen elkaar te laten spelen op ons sportpark, maar voor de jongens van het eerste van OVC ’21 is dit natuurlijk veel leuker.” Marsman legt uit dat dit soort wedstrijden via een wedstrijdmakelaar worden geregeld en het toch altijd afwachten is wat er nog in de portefeuille zit. “Al snel bleek dat PEC Zwolle nog een tegenstander zocht, dus daar zijn wij meteen achteraan gegaan. Met medewerking van de gemeente en de politie, voor de veiligheid, was de wedstrijd binnen een week geregeld.” Naast de wedstrijd worden er ook prijzen verloot, wat voor prijzen dit zijn, blijft nog een verrassing.

De wedstrijd staat onder leiding van voormalig toparbiter Roelof Luinge, die aan de zijlijn wordt geassisteerd door Maurice Paarhuis en André Meulenkamp, twee lokale scheidsrechtertalenten. Voor PEC Zwolle is dit de eerste wedstrijd sinds 1990, dat zij onder de naam PEC spelen. “Dat maakt het ook wel een bijzondere wedstrijd voor beide ploegen. Dat vind ik wel aardig, is toch een stukje geschiedenis”, aldus Marsman. Het gepromoveerde PEC Zwolle maakt onder het trio Art Langeler, Jaap Stam en nieuwkomer René Hake, zijn opwachting in de eredivisie. De Zwollenaren hebben zich versterkt met Fred Benson (in het verleden uitkomend voor Vitesse en RKC), Joost Broerse (afkomstig van het gedegradeerde Excelsior), de van FC den Bosch afkomstige Ronnie Reniers en Giovanni Gravenbeek, die onder contract stond bij promovendus Willem II.

De verwachting is dat Marco Hollak, de doelman van OVC ’21, het druk gaat krijgen, maar de mannen van trainer Michael Dikken zullen zich niet als weerloze lammeren naar de slachtbank laten leiden. Marsman: “Beide teams komen terug van een vakantie, dus verrassingen zijn niet uitgesloten. Maar ik denk dat het niveauverschil te groot is. Een tijd terug speelden we tegen het Belgische KV Mechelen, toen kwamen we ook op een 1-0 voorsprong, maar uiteindelijk verlies je de wedstrijd alsnog. We zullen een leuke sparringpartner zijn, maar het zal wel niet bij één of twee nul blijven.”

Prijzen in de voorverkoop zijn voor volwassenen vijf euro en voor de jeugd tot en met 14 jaar 2,50 euro. Aan de kassa wordt dat respectievelijk zes en drie euro. “Er zijn 1200 kaarten gedrukt, hopen dat ze allemaal verkocht worden, maar dat zal in de voorverkoop wel niet lukken”, lacht Marsman. Voorverkoopadressen zijn het stadion van PEC Zwolle, restaurant De Zeven Deugden in Dalfsen en de filialen van Music & More in Ommen en Hardenberg.

Lees ook

Dirk Beldman vertrekt als hoofdtrainer van VV Lettele

LETTELE – Dirk Beldman, trainer van het eerste elftal van VV Lettele, heeft aangegeven aan …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.