open dag tolhuis in witharen

Gedurende de open dag op zaterdag 14 juli van de Kunst en Cultuurhistorische fietsroute Ommen Noord zal het Tolhuis (Tolhekke) aan de Balkerweg 60 in Witharen een centrale plaats innemen. Cees Zoon, nu ruim een jaar de eigenaar van dit markante huis, zet dan zijn deuren open en vertelt graag over zijn plannen met het huis.

Tussen 13.00 uur en 15.00 uur zal de boerenkapel er optreden. Daarnaast kun je bij de familie Kamphuis aan de Emslandweg 4, een kijkje terug in de tijd nemen. Aan de Witharenweg wordt je ruim zeshonderd jaar terug meegenomen in de tijd, als je luistert naar het verhaal van de Cruescule dat opklinkt uit de praatpaal.

Er zijn zes ateliers in de buurt die hun deuren openzetten: Marrie’s keramiek, Ommerweg 29; Dori Geurs schilderijen en Klaas Poppe foto’s, Schansweg 2; Bart Hiemstra Smeden Balkerweg 72a.; Monique Meijer, keramiek, Maatschappijwijk 4; Thea Dijkema, keramiek, Witharenweg 24; Hetty Overwijk, keramiek, Balkerweg 22f.

Voor meer informatie kunt u terecht op de nieuwe website van de route: fietsrouteommen.nl, deze geeft ook een link naar de deelnemende ateliers. En mocht het niet lukken op 12 mei, ook op andere dagen ben je welkom en op 15 september zal er wederom een open dag gehouden worden. De route is te koop bij het VVV Ommen en bij de deelnemers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.