oogstdag in lemele

Stichting ’t Lemels Arfgoed houdt op donderdag 19 juli een oogstdag in Lemele. In oude stijl zal op bijna vergeten wijze het graan gemaaid, gebonden en gedorst worden. Met een graanmaaier zal gemaaid worden, een aantal ‘handwerkers’ hanteren de zicht en het zo gemaaide graan zal met de handen worden gebonden door mensen die dat handwerk nog beheersen.

Daarna wordt het bij elkaar gezet in garsten. Ook zal een dorsmachine demonstreren hoe het graan vroeger gedorst werd. Handdorsers vertonen hun kunsten en een maalstoel maalt het graan tot meel. Naast dit alles zullen onder andere oude landbouwmachines en oude tractoren het geheel omlijsten.

Voor kinderen zijn er verschillende activiteiten. Het programma duurt van 13.00 uur tot 17.00 uur. Het hele gebeuren zal plaats vinden achter de Imminkhoeve aan het Zandeinde in Lemele. Bij slecht weer wordt het programma verschoven naar 26 juli.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.