ommer slagwerkers geven concert in bostheater

De Ommer slagwerkers hebben zaterdag 30 juni een denderend concert gegeven in het Bostheater op recreatiecentrum de Besthmenerberg. Vanaf 15.30 uur kon het aanwezige publiek genieten van een gevarieerd programma samengesteld door drie slagwerkgroepen uit de kern Ommen.

Het spits werd afgebeten door de jeugdige slagwerkers van het B-slagwerkensemble van Soli Deo Gloria onder leiding van Roel Jan Jongsma. Zij speelden een divers programma met een aantal concourswerken, swingende rockmuziek en als afsluiter de ‘Pirates of the Caribbean’. Hierna was het de beurt aan de malletband van Crescendo onder leiding van Ben Kroek. Ook Crescendo speelde een zeer gevarieerd programma met onder andere ‘Music’ van John Miles, en afsluitend een voorproefje op het jaarlijks concert met het nummer ‘The Phantom Of The Opera’. Als laatste stond de malletband van de Bazuin onder leiding van Han Peter Mentjox op het prachtige podium van het Bostheater. Zij speelde als eindknaller non-stop een aantal snelle en pakkende liedjes, waaronder ‘Eloïse’ en ‘Lord of the Dance’.

Voorzitter Arend ten Oever van de Stichting Bostheater Ommen bedankte het aanwezige publiek en sprak zijn waardering uit over deze samenwerking van de Ommer muziekverenigingen. Voor de volgende jaren zou in de maand juni dit geweldige initiatief een vervolg moeten krijgen. Wellicht voor volgend jaar dan door de blazers van de Ommer muziekverenigingen. Een traditie lijkt geboren. Na het dankwoord van Ten Oever speelden alle slagwerkers van Soli Deo Gloria, Crescendo en de Bazuin gezamenlijk het swingende stuk ‘Simpatico Latin’. Het denderende concert van de drie slagwerkgroepen uit Ommen werd met een daverend applaus van het publiek afgesloten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.