Home / Algem / nijmeegse 4daagse de dag van wijchen

nijmeegse 4daagse de dag van wijchen

De tweede dag is naast dag van Wijchen ook de ‘roze woensdag’ en een groot deel van de deelnemers aan de vierdaagse loopt dan ook in het roze of heeft iets met roze in de uitrusting. Een prachtig gezicht als we na een half uur wachten de startlijn passeren en kunnen beginnen.

Na een lange lus door Nijmegen gelopen te hebben is het eerste dorp wat aangedaan wordt: Alverna. Er staan beduidend meer toeschouwers aan de kant dan er in het dorp wonen. De stemming zit er meteen goed in. De muziek wordt vanaf een over de weg gebouwde steiger gespeeld dus feest alom. Het is ook goed te merken dat het weer beter is dan gisteren, de wandelaars zijn uitgelaten en zingen volop mee.

Na een omtrekkende beweging om Wijchen worden we daar binnengehaald als helden. Het is dan ook leuk om daar even een terras op te zoeken langs de route en van daaruit de stoet even te bekijken. In het zonnige Wijchen heeft de dj alleen maar meezingers met een hoog la-la-la gehalte meegenomen. De lopers gaan dan ook al snel in polonaise door het dorp, met als voordeel dat niemand klaagt over de opstopping die het bijeenkomen van de drie afstanden met zich meebrengt. De presentator zweept de lopers dan ook op in drie talen, Put your hands up, Hande in die Höhe en handen omhoog en klappen. Helaas moet dit terras weer verlaten worden voor nog 18 kilometers.

Via Woezik gaat het naar Beuningen waar ook weer veel kinderen aan de weg staan met bakken snoep, komkommers, wortelen kaas, lollies, de tuinslang voor het flesjes vullen, enzovoort. Heeft het kroost even oog voor wat anders dan neemt moeder of oma de schaal wel over, één en al hartelijkheid. Stoelen aan de weg om even uit te rusten of een massage, het wordt allemaal aangeboden. Vanuit Beuningen gaat het dan via Weurt naar Nijmegen waar een gigantische ontvangst wacht.

In Nijmegen is niets te merken van de aanpassing van de route door de verzakking van de Waalkade.

Het publiek in Nijmegen staat rijen dik aan de kant van de straat mee te feesten met onder meer Bennie Solo en vele andere sfeermakers. Ook de tribune richting de Wedren zit helemaal vol.

Kortom een prachtige tweede loopdag, al zullen daar enkelen misschien anders over denken vanwege hun blaren of andere ongemakken. Er zullen zeker nog wandelaars zijn die zich vanavond zullen afvragen: Morgen weer?? En anders wordt het “De dag van Groesbeek”.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.