nieuwe junior assistenten voor gvn

Op maandag 16 juli hebben ze een diploma ontvangen. Ze hebben van alles geleerd aan de hand van opdrachtjes. Deze variëren van het geven van oefeningen tot het neerzetten van materiaal. Na het succes van de afgelopen twee jaren biedt de vereniging opnieuw deze opleiding aan. Dit is een uniek project.

Inmiddels zijn er zestien gecertificeerde junior-assistenten binnen de vereniging. Zodra ze 14 jaar worden, kunnen ze de opleiding assistent-trainer niveau 1 volgen. Deze extra paar handen zijn erg handig, omdat de trainer zo meer groepen tegelijk aan het werk kan zetten en de kinderen niet lang stil hoeven te staan. Ook is het een goede ontwikkeling voor de jeugd zelf. Ze leren op een verantwoorde manier met jongere kinderen om te gaan.

Ook volgend jaar is het de bedoeling om een nieuwe groep starten. Zij krijgen dan een tas overhandigd met daarin een opdrachtenboek, een sticker en een pen. Er moeten negentien opdrachten uitgevoerd en beoordeeld worden. Trainer Jan Kats begeleidt deze groep meisjes.

Het bestuur is dan erg trots en hoopt hiermee een goede basis voor de toekomst neer te zetten. Tijdens lessen en trainingen is het de bedoeling jeugd warm te laten lopen voor toekomstige functies door ze op een speelse manier kennis te laten maken met assisteren. Tenslotte is dit een belangrijk doel om de jeugd actief te betrekken bij taken binnen de vereniging. “Hiermee kunnen zij een waardevolle aanvulling betekenen voor onze vereniging”, vindt Mariëtte Holterman van de Gymnastiek Vereniging Nieuwleusen. “Bewegen is belangrijk dat weten we allemaal, maar door elkaar te helpen kun je elkaar ook enthousiast maken en dat maakt dat bewegen ook een sociaal gebeuren wordt. Vooral nu blijkt dat veel verenigingen een tekort aan vrijwilligers hebben is de GVN ervan overtuigd dat hiermee de betrokkenheid kan worden vergroot.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.