nieuwe editie op stap op de lemelerberg

Landschap Overijssel verzorgt op donderdagmiddag 26 juli vanaf 14 uur een nieuwe editie van ‘Op stap op de Lemelerberg’. Onder leiding van een natuurgids kun je een prachtige wandeling maken in dit bijzondere gebied.

De wandeling start bij camping de Lemeleresch te Lemele. De kosten zijn 3 euro per volwassene en 1,50 per kind. Als je donateur bent van Landschap Overijssel of van één van de andere 12 landschappen, dan kun je op vertoon van je pasje gratis meedoen. De ‘Op stap’ excursies worden mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel.

Reservaat de Lemelerberg ligt vlakbij Ommen. Met zijn ongeveer 1000 hectare is dit het grootste terrein van Landschap Overijssel. Vanaf verschillende punten kun je genieten van prachtige vergezichten. Bij helder weer ziet u in het westen Zwolle liggen en in het oosten de Galgenberg, tegen de Duitse grens.

Een deel van het jaar wordt de heide begraasd door een kudde van ongeveer 250 schapen waardoor er een verscheidenheid aan flora in het gebied ontstaat. De Lemelerberg heeft een rijke dierenwereld met onder meer veel vogelsoorten, zoals boomleeuwerik en boompieper en zelfs de zeldzame nachtzwaluw gebruikt dit gebied.

Roofvogels als de buizerd en de raaf zijn trouwe bezoekers en ’s winters overwintert hier de bijzondere klapekster. Onderweg krijg je van onze natuurgids uitleg over het ontstaan van de Lemelerberg en over de prachtige flora en fauna.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.