Home / archiefcentraal / kringloopwinkel nieuwleusen binnenkort open

kringloopwinkel nieuwleusen binnenkort open

.

“Wij zijn erg blij met dit mooie pand,” aldus voorzitter van de Coöperatie Martin Luinstra. “Zaterdag hebben we onze keuze tijdens een ledenvergadering in het Witte Peerd aan onze leden voorgelegd en iedereen is enthousiast. Naast de kringloopwinkel is er voor ons ook direct kantoor- en vergaderruimte in het pand en we willen hier ook ons informatiepunt en de materiaalotheek onderbrengen. Het wordt een fantastische winkel op een mooie locatie met voldoende parkeerruimte. De naam “deuroe veuroe” is gekozen met een knipoog naar de slogan van Nieuwleusen Synergie ‘deur oons veur oons’.”

In de winkel is straks van alles te koop: voor ieders smaak en natuurlijk voor iedere portemonnee. Behalve kopen kunnen inwoners ook overtollige spullen en kleding brengen. De opbrengst van de winkel gaat naar Nieuwleusen Synergie, dat het geld gebruikt voor sociale doelen in het dorp. “Zo werken we samen aan sociale duurzaamheid voor het dorp,” aldus Luinstra. Hij adviseert de inwoners de spullen nog even thuis te parkeren en als het pand geheel ingericht is langs te brengen. Intern moet het gebouw namelijk nog wel worden aangepast.

De winkel wordt gerund door vrijwilligers van Nieuwleusen Synergie. “We hebben nog vrijwilligers nodig voor de verkoop, voor de inname en opslag van materialen, voor reparatie en voor administratieve functies. Kortom, er is van alles te doen. Wie interesse heeft, kan een email sturen naar Nieuwleusen Synergie. De gegevens vindt men op de website onder: Contact en lidmaatschap.

In de kringloopwinkel komt ook een materiaalotheek. Hier kan men materialen en gereedschappen uitlenen en huren zoals een grondboor, aanhangwagen, ladder, kruiwagen, cirkelzaag, behangtafel, elektrische machines, tuingereedschap en een verticuteermachine. De bedoeling is om efficiënter en goedkoper materieelgebruik in Nieuwleusen mogelijk te maken.

Lees ook

Auto belandt in sloot langs N758 in Nieuwleusen

NIEUWLEUSEN – Een automobilist is maandagavond gewond geraakt na een ongeval op de N758 bij …

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.